Gå til sidens hovedinnhold

Norges største hever renten

Nå blir det dyrere å være lånekunde i DnB Nor.

DnB Nor øker boliglånsrentene med 0,25 prosentpoeng, ifølge en melding fra banken mandag ettermiddag. Bankens laveste boliglånsrente er etter økningen 3,10 prosent.

I meldingen vises det til at det er blitt dyrere for bankene å låne inn penger de siste ukene.

Høyere pengemarkedsrenter
- Når prisen vi betaler for penger øker, er vi også nødt til å heve våre priser på boliglån. Den nye renten gjelder fra 10. mars for dagens kunder, og er fortsatt konkurransedyktig i forhold til våre konkurrenter. Innskuddsrentene våre økes også med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Karin Bing Orgland, konserndirektør for Retail Norge i DnB Nor.

Banken peker på at pengemarkedsrenten (3-måneders NIBOR) har økt med rundt 0,25 prosentpoeng siden forrige rentemøte i Norges Bank. Denne renten er en viktig del av bankenes innlånskostnader.

Denne renten var 2,01 prosent dagen før Norges Banks siste rentemøte 16 desember. Mandag har den økt videre fra 2,25 til 2,28 prosent.

- Mange flyttet boliglånet sitt til oss i fjor. Gjennom hele året hadde vi Norges laveste rente, og vi skal fortsatt ha gode priser på boliglån med god sikkerhet, sier Karin Bing Orgland.

Bankene nølte
Norges Banks styringsrente ble økt to ganger sist høst, fra 1,25 til 1,75 prosent, men det tok tid før dette slo gjennom i pengemarkedsrentene, og mange banker har derfor ventet med å heve renten ut til kundene.

For Norges Bank har denne nølingen vært et argument for nye rentehevinger for å få den høyere styringsrenten til å slå gjennom i markedet. Det at Norges desidert største bank nå hever renten, vil ganske sikkert bli lagt merke til i Norges Bank, som skal ha sitt neste rentemøte 3. februar. Det kan trekke i retning av at Norges Bank lar styringsrenten ligge i ro på 1,75 prosent.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken