Gå til sidens hovedinnhold

Norges største hever ikke renten

DnB Nor har besluttet at kundene deres ikke får økt lånerente i år.

Etter at Norges Bank vedtok å heve styringsrenten den 16. desember, har DnB Nor fulgt utviklingen i markedet nøye. Så langt har det vært forsiktige utslag i pengemarkedsrentene, men andre forhold tilsier at rentene skal opp på sikt. Før nyttår får imidlertid ikke konsernets 2,3 millioner kunder endrede rentevilkår.

- Vi har besluttet at det ikke blir noen endringer i kundenes renter på denne siden av nyttår. Vi vil imidlertid fortsette å følge med på hvordan markedet utvikler seg, og vi kan ikke se bort fra at vi blir nødt til å justere rentene senere i vinter, skriver informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB Nor i en melding.

Det er flere forhold som påvirker norske bankkunders renter fremover. Først og fremst innlånskostnadene banken har, men også konkurransesituasjonen i det norske markedet.

- Våre kunder har hatt landets beste lånerente 12 måneder på rad. Det er viktig for oss at de også videre skal ha et konkurransedyktig tilbud på både lån og innskudd. Det er fortsatt ingen automatikk i at DnB Nor setter opp rentene selv om styringsrenten økes, skriver Midteide.

Mandag ble det klart at Skandiabanken hever renten. De ser annerledes på situasjonen og har tatt høyde for videre renteoppgang. Som første av de større bankene hevet de renten med 0,25 prosentpoeng.

Les mer. Først bank hever renten

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken