Gå til sidens hovedinnhold

DNO-fest på oljetung børs

DNO stiger kraftig på rykter. De andre oljerelaterte aksjene tynger Oslo Børs.

Det er stor interesse for oljeselskapet DNO som stiger på rykter. De andre oljerelaterte aksjene tynger Oslo Børs.

DNO kom igjen i fokus denne dagen etter at kursen spratt opp 14,4 prosent til 67,50 kroner. Oslo Børs innførte en børspause i aksjen for å undersøke kursutviklingen, uten at det kom noe nytt fra selskapet.

Konsernsjef Helge Eide i DNO sier til NA24 at de ikke har noen forklaring på oppgangen og at det ikke komme noe melding fra selskapet.

Etter rundt 20 minutter opphevet Oslo Børs pausen i aksjen og dermed kunne investorene igjen handle fritt i aksjen. Ved lunsjtider er DNO opp 8,05 prosent til 63,75 kroner.

DNOs australske partner i forbindelse med Jaguarfeltet, Elixir Petroleum, sendte fredag ut en melding uten at det forlå noe nytt i beskjeden.

Lakseaksjene har den siste tiden vært satt litt i skyggen på grunn av olje og resultatfokuset på Oslo Børs. Pan Fish stiger 0,16 prosent til 6,25 kroner, mens Fjord Seafood og Lerøy Seafood er opp henholdsvis 0,72 og 1,21 prosent.

Det statlige børsselskapet Cermaq går i motsatt retning og faller 4,35 prosent.

Oljeprisen faller videre fredag formiddag etter at markedet frykter at etterspørselsveksten er i ferd med å kjølne. I går satte den kinesiske sentralbanken opp styringsrenten til 5,85 prosent. Oljemarkedet frykter nå at Kinas rentebeslutning skal føre til at veksten i verdensøkonomien blir noe svakere.

Prisen på Nordsjøolje med levering faller til 70,67 dollar fatet.

Oljetungvekterne med Statoil og Norsk Hydro i spissen leder an i nedgangen og faller henholdsvis 1,23 prosent til 200,50 kroner og 1,31 prosent til 939,50 kroner. I går kunne Eivind Reiten i Hydro et rekordsterkt resultat for første kvartal, og slo de høye forventningene i markedet.

Oljeprisnedgangen og oljesektorens fall i den amerikanske handelen smitter også over på oljeservicesektoren i Oslo. SeaDrill, Aker Kværner og PGS faller rundt 1,50 og 2 prosent.

Telenor er et av få andre lyspunkt blant tungvekterne og stiger 2,16 prosent. First Securities er den største nettokjøperen i Telenor, meglerhuset anbefaler å kjøpe aksjen.

- Vi har en ”Sum-of-the-Parts-verdi” med noe konservative anslag på 82 kroner pr. aksje i Telenor, men med full prising av alle eiendelene er det mulig å se verdier forbi 90 kroner pr. aksje. Vi tror en løsning på konflikten med Alfa Group, Telenors medeier i Russland og Ukraina, vil kunne bidra til å synliggjøre denne verdien, skriver First Securities i dagens aksjekommentar.

DNO troner øverst blant dagens vinnere, mens Arendals Fossekompani følger etter med en oppgang på 6,28 prosent. Aksjen stiger på lav interesse.

Technor stiger til 19,50 kroner en oppgang tilsvarende 5,951 prosent. En aksjonær gruppe som tidligere i uken prøvde å presse frem et høyere bud fra HitecVision på alle aksjene i selskapet har lykkes med sine fremstøt.

DiaGenic faller 6,67 prosent etter at selskapet leverte tall for første kvartal. Det kom ikke noe nytt fra selskapet i forbindelse med kvartalspresentasjonen.

Funcom er ned 6,45 prosent på lav omsetning i aksjen. Rocksource som også reagerte opp på DNOs plutselige oppgang faller tilbake 6,29 prosent.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken