Gå til sidens hovedinnhold

DNO-sjefen kommenterer aksjesalget

DNO-sjef Helge Eide ville ikke kommentere salget av 2 millioner av selskapets egne aksjer i slutten av mars, men nå har han forklaringen klar

I slutten av mars i år solgte oljeselskapet DNO 2 millioner aksjer med tilhørende salgs- og kjøpsopsjoner med forfall i slutten av juni. DNOs adm. direktør ville på det tidspunktet ikke kommentere salget overfor iMarkedet, og viste kun til at de hadde fullmakt fra styret til slik handel.Les:

DNO nekter å kommentere aksjesalg

/

DNO-aksjene plassert på Bergens-hender

I forbindelse med dagens fremleggelse av første kvartal og presentasjon hadde derimot Eide en tilleggsforklaring klar.- Vi har hatt store investeringer, og jobber med en større finansieringspakke, blant annet en mulig bruk av putopsjon på obligasjonslånet i begynnelsen av juni. Vi gjorde dette da ting så usikre ut, blant annet med Irak-krig med etterfølgende skrekkscenarier for oljeprisen. Dette kan være et av virkemidlene vi har til å sikre finansieringen, sa Eide på spørsmål fra iMarkedet på en presentasjon i Oslo i formiddag.Eide ville ikke kommentere om det ville bli aktuelt å forlenge finansiering, som frigjorde usle 13,5 millioner kroner for selskapet som hadde over en halv milliard i omløpsmidler ved utgangen av kvartalet. Som finansiering har derivathandelen en årlig rente på omkring 20 prosent.Ifølge Eide er det motpartene i transaksjonene som sitter med stemmerettene til aksjene. Han bedyret at selskapet ikke kjenner disses identitet og at det er snakk om en vanlig markedstransaksjon.I midten av mars gjorde DNO en tilsvarende transaksjon for en million aksjer, som vil bli tilbakelevert selskapet 16. juni. Forfall for posten på 2 millioner aksjer er 23. juni. DNO skal gjennomføre en generalforsamling i løpet av juni, men innkalling er foreløpig ikke utsendt.Eide opplyser til iMarkedet at forsinkelsene som har ført til en utsettelse av London-notering er årsaken til at Generalforsamlingen foreløpig ikke er innkalt.Les mer her:

DNO med knalltall - utsetter London (Ny2)
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar