Gå til sidens hovedinnhold

DNO stjeler fokuset

Oljeselskapets aksjonærer får en etterlengtet opptur på en svak børs.

DNO blir sendt rett til værs på Oslo Børs mandag formiddag. Da det regulerte norske aksjemarkedet åpnet for handel mandag morgen skjedde det uten at det var handel i DNO-aksjen. Bakgrunnen for det var at Oslo Børs hadde innført en børspause i aksjen i påvente av melding fra selskapet.

Det tok ikke lang tid før det forelå informasjon rundt DNO. De kurdiske selvstyremyndighetene har lagt ut produksjonsdelingskontraktene de har med de utenlandske oljeselskapene DNO og Genel. Dette gjør kurderne for å vise at de ikke har noe å skjule slik at oljeeksporten kan gjenopptas. KRG ønsker å fremskynde prosessen slik at de kan komme til enighet med sentralmyndighetene i Bagdad rundt fordelingen av inntektene fra oljeeksporten.

Aksjemarkedet svarer med å sende DNO opp 16,51 prosent til 6,21 kroner.

Les mer: Står ditt navn her, kan du slippe jubelen løs

På resten av Oslo Børs er det dog ikke like lystig. Hiovedindeksen faller 0,40 prosent til 376,76 poeng. Noe av forklaring ligger i at oljeprisen har fortsatt å svekke seg. Et fat nordsjøolje med levering i mars blir omsatt for 76,56 dollar per fat.

Noe som kan være med på prege handelen i både Europa og her hjemme på Oslo Børs er fridag i USA. Det er stengte markeder i USA på grunn av feiringen av Martin Luther King jr, og normalt sørger stengte amerikanske markeder for tynt volum og økt volatilitet på børsene. Det skyldes manglende signaler fra verdens største økonomi og det største finansmarkedet i verden.

På de øvrige børsene i Europa er det oppgang som gjelder. I Tyskland stiger DAX-indeksen 0,51 prosent, mens FTSE 100 i London stiger 0,49 prosent. I Stockholm, København og Helsingfors stiger børsene henholdsvis 0,22 prosent, 0,46 prosent og 0,97 prosent.

Marine Harvest har kommet med en oppdatering knyttet til hvordan slaktenivået lå i fjerde kvartal i fjor. Selskapet slaktet mer enn hva de hadde antatt på forhånd, og selv om det normalt er godt nytt så har selskapet også mindre gode nyheter å melde. Det operasjonelle driftsresultatet ble dratt ned av fiskehelseproblemer i deler av Norge. I fjerde kvartal ble det opersjonelle driftsresultatet på kilo på 4,1 kroner.

Aksjemarkedet svarer med å sende aksjekursen i Marine Harvest ned 4,73 prosent til 4,67 kroner.

Les mer. Slaktet mer enn ventet

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken