DNO er fortsatt svært forbannet på måten Oslo Børs har håndtert saken, og nå vurderer de å søke notering ved en annen børs.

NA24 - din næringslivsavis

Noteringen kan omfatte enten hele selskapet eller datterselskapet der lisensene for oljevirksomheten i Kurdistan ligger. Det skriver selskapet i en krass børsmelding torsdag morgen.

Styret i DNO har også bedt om at suspensjonen skal opprettholdes i noen dager for at de skal få avklart situasjonen rundt kravene fra KRG. Frem til da vil verdsettelsen av aksjene være vanskelig og kan føre til uforutsette prisvariasjoner. Oslo Børs valgte å opprettholde avgjørelsen om å oppheve suspensjonen.

Dermed går det fortsatt mot at handelen vil starte klokken 9 torsdag morgen.

Lover søksmål
Berge Gerdt Larsen og de andre i DNO-styret er klar på at de nå forbereder søksmål mot Oslo Børs. De venter å sende et brev der de klar gjør søksmålet mot Oslo Børs i løpet av de neste dagene. DNO står fast på at Oslo Børs har brutt taushetsplikten da de navnga rollen til KRG og Dr. Ashti A. Hawrami.

Les mer: - Dette skulle ikke ut og Sprengjobber for å redde Irak-eventyret

DNO diskuterer med KRG for å klargjøre situasjonen så snart som mulig. Ifølge beskjeden fra KRG så vil de få tre inn i produksjonsdelingsavtalen når de har fått løst situasjonen.

Aksjekursen i DNO stuper. DNO-aksjen åpnet på 3 kroner og det tilsvarer et fall på 55 prosent. Torsdag morgen er første gang siden mandag ettermiddag at aksjen er åpen for handel etter at den ble suspendert. Da suspensjonen ble innført sto DNO-kursen i 6,66 kroner.

Les mer: Åpner for DNO-handel og DNO-aksjen suspendert

Børsen ikke skremt av trusselen
DNO skriver i sin melding at de kan vurdere å skille ut den kurdiske delen av selskapet, for å komme seg vekk fra Oslo Børs. Det er nemlig ikke automatikk i at Børsen godkjenner en delisting av DNO, selv om selskapet ønsker det.

- En fisjon eller salg av deler av selskapet vil ikke vi legge oss bort i. Det vi vil være opptatt av er om det som blir igjen er egnet for notering her, sier Olsen til NA24

Han gjentar overfor NA24 at DNOs trussel om søksmål ikke har hold i virkeligheten.

- Vi mener at det ikke er grunnlag for søksmål. Vi har gjort jobben vår, sier han til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her