Gå til sidens hovedinnhold

Skylder på Muhammed-karikaturer

Steile fronter i lekkasjejakten mellom Berge Gerdt Larsen og staten.

Det her hersker en nokså ulik oppfatning av årsaksforholdet til kursfallet i DNO fra 2006.

Det viser rettstvisten som pågår i Oslo Tingrett mellom DNOs styreleder Berge Gerdt Larsen og staten.

Lørdag 4. februar 2006 smelte avisen Bergens Tidende til med en forside med tittelen «Milliongevinst havnet i karibisk skatteparadis». DNO-styreleder Berge Gerdt Larsen skulle angivelig ha unnlatt å beskatte en salgsgevinst, og var under etterforskning.

Les mer her: DNO-topp etterforskes for skattesvik

Dènne artikkelen ligger bak massesøksmålet mot staten ledet av storaksjonær Larsen Oil & Gas. I det såkalte fastsettelsessøksmålet skal det fastsettes om staten har ansvar for brudd på taushetsplikten fra offentlige tjenestemenn. Larsen mener avisen har fått informasjon fra en ansatt i politiet eller ligningsmyndigheter.

Advokat Dag Steinfeldt, som forsvarer Larsen, hevder at aksjen falt med inntil en milliard kroner etter oppslaget, og at ikke en uvesentlig del av fallet kommer fra avisoppslaget i Bergens Tidende.

Les mer:
- Avisoppslaget kostet èn milliard

Regjeringsadvokaten avviser at kursfallet skyldes avisoppslaget om Larsen. De trekker frem DNOs virksomhet i Irak i perioden etter striden om Muhammed-karikaturene.

- Vår anførsel er at aksjonærene ikke led tap som følge av avisartikkelen, sier advokat Espen Bjerkvoll ved Regjeringsadvokaten til Dagens Næringsliv.

Kommentarer til denne saken