Gå til sidens hovedinnhold

Budrykter stoppet DNO-handel

Aksjehandelen i DNO er i gang igjen etter at Oslo Børs undersøkte rykter om bud fra RAK Petroleum.

Klokken 13.44 ble børspausen i DNO-aksjer opphevet. Det vil være førhandel frem til 13.50. Aksjen fortsatte å stige til 9 kroner klokken 13.51, opp 7,98 prosent siden børsåpning tirsdag.

Klokken 13.01 innførte Oslo Børs børspause i det norske oljekonsernet DNO ASA for å undersøke kursutviklingen etter en oppgang på 7,32 prosent til 8,945 kroner, med en omsetning for 52 millioner kroner.

Ifølge den britiske avisen Daily Telegraph forteller såkalte «velplasserte kilder» at arabiske RAK Petroleum forsøker å kjøpe DNO for 11 kroner pr. aksje. I tillegg kan det komme motbud, melder Reuters.

Det har ikke kommet noen nyheter fra selskapet etter at børspausen ble avblåst.

Mange bud
RAK eier fra før 30 prosent av DNO. Markedsvedien av selskapet er på over 8 milliarder kroner.

Ifølge avisens kilder skal Goldman Sachs forberede et bud fra et amerikansk selskap. Goldman Sachs er den ivrigste kjøperen før pausen i aksjehandelen, og stod bak 38,3 prosent av nettokjøpene.

Koreanske Korean National Oil Company skal også være interessert i å legge inn bud på DNO.

- Spekulasjoner
- Dette er kun spekulasjoner som vi ikke ønsker å kommentere, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie til StockLink iMarkedet. Bratlie ønsket heller ikke å kommentere ryktene ovenfor Daily Telegraph.

30. april kjøpte RAK Petroleum aksjer i DNO, og måtte dermed flagge sin eierandel på 30 prosent. Nå er RAK bare tre prosent fra eierandelgrensen på en tredel av aksjene, som utløser pliktig bud på hele selskapet. Nå eier RAK 271,5 millioner aksjer i DNO.

Aksjonærene i RAK Petroleum har tilknytning til Saudi Arabia og De forente arabiske emirater. Prinsen av Fujairah og prinsen i Ras Al Khaimah er styremedlemmer i RAK.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken