Gå til sidens hovedinnhold

Arabere dobler i DNO

Oljeselskapet RAK Petroleum har kjøpt seg opp til ti prosent.

Det går frem av en flaggemelding torsdag ettermiddag. RAK Petroleum har med assistanse av Religare Hichens Harrison kjøpt seg opp til en eierandel på 90,486 millioner aksjer i DNO. Dermed har RAK doblet sitt eierskap i DNO siden de flagget en eierandel på fem prosent for en måned siden, og er selskapet største direkte enkeltaksjonær.

Det arabiske olejselskapet gjrode det klart i forbindelse med flaggingen av fem prosents andelen, at de var interessert i å kjøpe ytterligere aksjer i DNO, blant annet DNO's beholdning av egne aksjer. Tilnærmingen ble avvist av styret i DNO, som viste til at de gjennom salget av aksjer i Det norske oljeselskap ASA ikke har behov likvider.

RAK Petroleum har sin base i De forende arabiske emirater, og eies av selskaper og privat personer med base i Emiratene og Saudi-Arabia. Rak har fokus på investeringer i oppstrøms olje- og gassvirksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika.

Porteføljen består i dag i hovedsak av eierandeler på 40 til 100 prosent i blokker i Oman og i emiratet Ras Al Khaimah, som også er opphavet til første del av selskapets navn. Selskapet har i dag produksjon fra et felt i Oman.

Kommentarer til denne saken