Gå til sidens hovedinnhold

DNOs styreleder vil ha 50 millioner i lønn

Bajani Mossavar-Rahmani vil gi seg selv lønnsøkning.

Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO og Rak Petroleum, som har 40 prosent av aksjene i DNO, vil ha lønnsøkning for jobben han gjør som styreleder i RAK, skriver Dagens Næringsliv.

I årsrapporten til Rak foreslås en økning i grunnlønna fra 216.000 til 850.000 dollar. Med maksimal bonus-uttelling kan Mossavar-Rahmani få betalt nærmere 42 millioner kroner med dagens dollarkurs. Han sitter selv i avlønningskomiteen. I 2014 fikk han 6,4 millioner i honorar for styreledervervet i DNO.

Mossavar-Rahmani vil ikke kommentere honorar-forslaget.

BI-professor Bård Kuvaas sier til avisen at det ikke er noe som tilsier at man må betale slike summer for å få tak i de beste hodene.

- Det er problematisk på mange måter. Det er flere studier som viser at grådige ledere som får relativt mye bedre betalt enn de under seg, er selskaper med lav avkastning. Og hvor lett er det å få en kostnadsbevisst organisasjon med slike lederlønninger.

Aksjonær i DNO, Kommunal Landspensjon, mener det er snakk om dobbelthonorar.

Onsdag la Mossavar-Rahmani frem tall for første kvartal, som viser et driftsresultat på minus 69 millioner dollar sammenlignet med 30 millioner dollar i samme periode i fjor.

Situasjonene i Jemen har innvirket på DNO-resultat første kvartal med mer enn 200 millioner kroner. DNOs største og mest verdifulle eierandel er Takwe-feltet i Kurdistan, som ligger 150 kilometer IS-kontrollerte Mosul.

Kommentarer til denne saken