Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel søt suksess

Bakeri- og konditorikjeden Pascal tjener fett på glasur og konfekt.

Pascal-kjeden doblet resultatet på sine søte butikker i fjor.

- Det gikk veldig bra med oss i fjor, men år blir det mindre da vi investerer mer, sier partner og kjøkkensjef Lars Erik Undrum i Pascal til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Kakegaloppen
Hovedeier Pascal Dupuy og hans fem bakeri-, konditori- og restaurantvirksomheter i Oslo solgte søtsaker for knappe 45 millioner kroner i fjor. Det er en økning på over 17 prosent sammenlignet med 38,3 millioner kroner året før.

Driftsresultatet doblet seg ra 2,3 millioner kroner i 2005 til hele 5,2 millioner kroner i fjor. Årsresultatet ble pene 3,7 millioner kroner hvor alt føres til posten for annen egenkapital som er bokført med 6,7 millioner kroner ved årsskifte.

- Vi investerte ikke så mye i fjor, og derfor er resultatet så godt, sier Undrum og legger til at i år har selskapet lagt en million kroner til side for å pusse opp og kjøpe maskiner som forenkler konditorembete.

Undrum sier en av hoveddriverne for det gode resultatet ligger i å ha god kontroll på svinn og utgiftene.

- Det er der marginene ligger, sier han.

Utenlandsinvestering
Pascal Dupuy kommer opprinnelig fra Frankriket og kom til Norge i 1986. Han er konditormester og lager de lekreste kaker for salg i fem butikker. Med gode år bak seg investerte selskapet i fjor to millioner kroner i en eiendom i Baltikum.

- Dette er en investering i et kjøpe- og logistikksenter i Baltikum, sier kjøkkensjefen til NA24.

Investeringen skjedde gjennom selskapet Verdispar Baltic Sea Properties.

Det er fem eiere i Pascal AS (se faktaboks) med 80 ansatte som utgjør 56 årsverk samt syv lærlinger.

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt