Gå til sidens hovedinnhold

Dobbeltseier for Quintana

Tour-sensasjonen viser storform for VM.

Tre uker etter andreplassen i Tour de France fortsetter Nairo Quintana (Movistar) å imponere.

Med å vinne den avsluttende fjelletappen søndag stakk kolombianeren av med sammenlagtseieren i Vuelta a Burgos.

- Alt gikk perfekt og helt etter planen. Vi skulle tape så lite tid som mulig de første dagene og hadde som mål å vinne kongeetappen, sier Quintana på lagets hjemmeside.

På siste stigning til Lagunas de Neila knivet den klatresterke 23-åringen med Ivan Basso (Cannondale), Vincenzo Nibali (Astana) og David Arroyo (Caja Rural).

Men Quintana beholdt roen og akselererte ifra alle én kilometer fra målseilet. På stigningens bratteste pari kontret han på angrepet fra giro-vinner Nibali og stormet mot målstreken alene.

Quintana vant både etappen og sammenlagt – hans andre sammenlagtseier for året.

- Stigningen passet de lette spesialistene og laget gjorde en perfekt jobb for meg. Jeg var litt usikker på om jeg kom til å henge med, fordi det er mange som er i bra form her foran Vuelta a España. Jeg satt derfor foran i feltet under hele etappen, og da noen begynte å miste motet, gikk jeg i angrep, sier Quintana som endte 23 sekunder foran David Arroyo og 55 sekunder foran Nibali i det endelige sammendraget.

Sikter mot VM
Quintana reiser nå hjem til Colombia for å forberede seg mot VM. Han dropper dermed Vuelta a España, som med et flust av toppavslutninger, hadde passet ham svært godt.

Der drar imidlertid lagkompis Alejandro Valverde, som etter en uheldig Tour de France, vil forsøke en fremskutt plassering i den svært krevende utgaven av det spanske treukers rittet.

Da Valverde punkterte og tapte ti minutter i sidevinden på den 13. etappen under årets tour, seilte Quintana opp som Movistar-lagets håp i sammendraget.

Tour-debutant Quintana, som vant Baskerland rundt tidligere denne sesongen, innfridde til forventningen da han vant etappen til Annecy-Semnoz på sin vei mot andreplass sammenlagt.

Nå tar Quintana imidlertid pause og lader batteriene i hjemlandet, før han kjører Tour of Britain 15. september.

Under VM i Firenze blir han del av et svært slagkraftig kolombiansk lag. Med blant andre Rigoberto Urán, Sergio Henao (Team Sky) og Carlos Betancur (AG2R) forventes de klatresterke sør-amerikanerne å sette sitt preg på rittet, som i år inneholder drøyt 3000 meter med klatring.

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken