Gå til sidens hovedinnhold

Død brud testes ut

Tirsdag var designere, modeller og sminkører samlet for å forberede åpningssermonien for Ibsen 2006. Få en smakebit av det Peer Gynt-inspirerte showet her.

(SIDE2): - Helt fantastisk, gisper stylist og frisør Birger Løkeng. Han ser opp på modellen som holder seg fast i taket. Hun er iført en sort, lang kjole og står trolig på stylter for å bærer den lange kreasjonen.

  • Se bilder nederst på siden.

Fem moteskapere har stilt med kolleksjoner til disposisjon for regissør Bentein Baardson og hans team i forbindelse med åpningssermonien for Ibsen 2006 i januar. Modeller skal bli kledd opp i norske klær i et Peer Gynt-inspirert finalenummer.

Tirsdag var modeller, designere, frisører og sminkører samlet for å prøve ut antrekkene og teste sminken.

Moods of Norway, Gunnar Fon, Mona Strand, Ann-Kristin Dahle og Sølvi Høybakken representerer de forkjellige retningene innen norsk mote og er med på å stue vekk teaterkostymer og gjøre Ibsen om til moteshow.

- Designere kan bli brukt ikke bare til kommersiell mote, men også til teater, sier den kjente designeren Gunnar Fon.

Designeren viste også noen av sine kreasjoner på Grand Café i september. Side2s moteekspert Margrethe Gilboe uttalte da at den eneste designeren som viste at det handlet om mote var Fon.

Hattedesigner Mona Strand har brukt mye fjær, paljetter, blonder og blomster og syns det er gøy å kunne ta ting enda litt lenger. Antrekkene og hattene hun representerer skal være i sort, med hvit krage og Munch-inspirert sminke, som gjør det hele dramatisk.

Tirsdag var det Birger Løkeng som stylet modellens hår før Strands fjær-hatt ble satt på plass.

- Jeg har ansvaret for overklassen, sier Løkeng og ler mens han sprayer modellens hår sort.

- Prosessen er spennende, sier Løkeng og legger til at det skal være moteriktig relevant i dag, med referanser til Munch og Ibsen.

Koreograf og kreativ leder Elin Høyholm sier at det blir et fashionshow, men historien blir likevel bevart. Alt blir mikset og gir et nytt uttrykk på historien.

Den norske designen inntar catwalken og Oslo Rådhus den 14.januar.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken