Gå til sidens hovedinnhold

Polsk hit stjålet fra Norge

Norske Fountainheads saksøker den polske superstjernen Doda.

(SIDE2): Hiten og låten det dreier seg om heter «Circles» og er en av 11 Fountainheads-låter som ble stjålet fra et studio i Stockholm i 2003, skriver VG. I fjor fant hovedlåtskriver i bandet, Ola-Per Ekblom, tilfeldig låten i polsk versjon med Doda på internett. Han oppdaget at låtskriveren på den polske versjonen er identisk med Fountainhedas' svenske tekniker fra Stockholm-studioet i 2003.

- Jeg har sjeldent sett og hørt to låter som ligger så godt oppå hverandre når du spiller de av samtidig, sier Ekblom.

Hør de to låtene nederst på siden.

Saksøker
Ekblom og tidligere vokalist i bandet Lucy Swann har prøvd å få til en ordning rundt apparatet til Doda uten hell. Med hjelp fra artistorganisasjonen GramArt og deres juridiske konsulent Harald Sommerstad politianmelder de Doda, låtskriver og produsent Mark Tysper og plateselskapet Universal Music i Polen.

Ekblom sier at det ikke handler om penger, men om at de oppfatter det som rent tyveri.

I Polen har «Circles» fått tittelen «To Jest to». Doda er en av Polens største popstjerner med fortid som relitydeltaker og Playboy-modell.

Verken Tysper eller Universal Polen ønsker å kommentere saken overfor VG.

Fountainheads' «Circles» finnes på bandets debutalbum «Album Of The Day» som kom i 2006. Fountainheads har det siste året ligget i dvale, og Swann er nå ikke lenger en del av bandet.

Her kan du høre Fountainheads «Circles»(MySpace)

Hør Dodas versjon her:

HTML EMBED
Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken