Det var lenge stor humor å se kartene på Iphone etter Apple byttet ut Googles kart med sine egne etter softwareoppdateringen iOS 6.

En egen nettside med navnet The Amazing iOS 6 Maps ble blant annet opprettet.

Med grafikk som ser ut som det er fra tidlig 90-tallet, veibeskrivelser ut i havet (bokstavelig talt) og generell dårlige retningsbeskrivelser, ble det raskt et internettfenomen.

Nå ser det ut som spøk har blitt alvor, og de ubrukelige kartene til Apple kan føre til døden.

Det er i alle fall hva australsk politi i byen Mildura i delstaten Victoria frykter, skriver Forbes.

Ødemark, giftige slanger og lite vann

Politiet i byen advarer nå bilister om å stole på kartene, ettersom iOS 6-kartene lister opp at Mildura befinner seg midt i nasjonalparken Murray Sunset.

Problemet er bare at Mildura ikke ligger midt i parken, og kartet geleider deg heller ut i mer enn 6330 kvadratkilometer med australsk villmark.

Om du legger til giftige slanger og insekter, lite tilgang på vann, dårlig mobildekning og temperaturer opp mot 46 plussgrader kan du fort havne i alvorlig trøbbel.

Poltiet forteller om flere bilister som har fulgt kartene og strandet i villmarken etter at kjøretøyet deres har blitt sittende fast i sand.

Flere bilister har måtte overleve opptil 24 timer i villmarken uten vann og mat, og flere har måtte gå i stekende varme uten noe form for skygge for å kunne ringe om hjelp.

Politibetjent Simon Clemmence forteller at så langt har seks personer måtte tilkalle politiet for assistanse etter at kartappen har sendt dem ut i villmarken. Politiet er nå bekymret for at kartfeilen vil føre til en alvorlig ulykke, spesielt siden sommeren i Australia nærmer seg med stormskritt.

- La oss si at du har med barna dine i bilen. Hva gjør du dersom du må vandre av sted for å finne mobildekning samtidig som du har små barn i bilen i over 40 varmegrader. Du har ikke med mat eller vann, fordi du tenkte at dere skulle ta dere en cola og en pai da dere kom inn til byen. I stedet blir du og bilen sittende fast i ørkenen, forteller Clemmence Forbes.

- Det er bare familiebiler som blir veiledet til disse veiene. Etter hvert blir veien til sandvei og da setter folk seg fast. Noen mennesker stoler blindt på teknologien. Alle GPS'er vil inneholde feil, men denne har en så alvorlig en at vi frykter den vil føre til at noen mister livet, fortsetter han.

Apple er ingen hjelp

Blant annet skal en person ha måtte gå i over 24 timer før han endelig fikk mobildekning og tilkalt politiet.

Clemmence forteller at det tok politet noen dager før de fant ut hvordan de kunne rapportere problemet til Apple. Da de endelig fikk kontakt, insisterte det amerikanske selskapet på at politiet «sendte klagen to ganger».

Politiet har enda ikke fått svar etter de rapporterte om feilen, og ifølge Forbes viste kartet fortsatt på søndag at Mildura ligger midt i parken.

Forbes skriver at Apple ikke har vært tilgjengelige for en kommentar.

Og bare sånn at det er nevnt, Google maps viser Milduras korrekte posisjon.