Gå til sidens hovedinnhold

Omkom i bussulykke

En person omkom etter å ha kollidert med en buss.

(iBergen.no) Det ble slått full redningsalarm ved 09.45-tiden da en Tide-buss på vei til Knarvik frontkolliderte med en bil i Steinestøveien like før Nordhordlandsbroen i Bergen.

Dødsulykke
Personbilen kom kjørende fra broen i retning Bergen på Steinestøveien da ulykken skjedde. Den store bussen smalt inn i bilen, som ble totalvraket.

Da brannvesen, politi og ambulanse kom til stedet ble det klart at ulykken hadde vært fatal.

- Det er korrekt. Vi fikk først melding om at en person satt fastklemt i bilen. Da vi kom fram til stedet ble det klart at en av de impliserte hadde dødd. Vi har foretatt varsling i henhold til det, sier operasjonsleder Harald Lekven ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Den omkomne er ennå ikke identifisert.

Passasjerer skadd
Brannvesenet jobber nå med å få reddet ut den omkomne fra bilen. Samtidig er tre busspassasjerer kjørt med ambulanse til legevakten for sjekk. Ifølge innsatsleder Vidar Almberg på stedet er ingen av dem fysisk skadd.

- Vi vil følge opp både sjåføren og passasjeren i ulykkesbussen. Det seks passasjerer ombord. Nå avventer vi politiets etterforskning for å finne ut av hva som skjedde, sier informasjonssjef i Tide, Kaare Enæs.

Foreløpig er hendelsesforløpet ukjent. Politiet snakket med bussjåføren på stedet.

Ikke glatt
- Føret på ulykkesstedet er bart og vått. Det er ikke glatt, sier vaktoperatør ved Statens vegvesen, Marit Hove.

I forbindelse med ulykken har det oppstått lange køer i området.

- Det er full stopp i begge retninger, sier Lekven.

- Foreløpig er det ikke muligheter for omkjøringer i og med at ulykken skjedde i et kryssområde. Når veien åpner igjen vil være opp til politiet, tilføyer Hove.

Falck er rekvirert for å hente den skadde bilen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Døde på glatta
Ulykken i Bergen er ikke den eneste dødsulykken mandag. En kvinne i slutten av 40-årene omkom da en personbil frontkolliderte med en lastebil på E18 i Arendal mandag. Sjåføren av lastebilen slapp fysisk uskadd fra ulykken.

- Trafikken er stengt på stedet, og det er omkjøring via Dalen og Saltrød, opplyser operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 08.22. Det skal være glatte veier i området, men det er uklart om det er årsaken til ulykken.

Rekordmange utrykninger
Viking redningstjeneste har hatt mellom 500-600 utrykninger i hele landet bare frem til klokken 10.45 mandag.

Er det unormalt mange utrykninger?

- Ja, det er det. I hvert fall så tidlig på dagen. I dag kommer det til å bli mye mer enn en normal dag. Vi ligger rundt 500-600 per dag i snitt normalt, og nå har vi det før klokken elleve, så det er klart at det kommer til å være mye i dag, sier markedsdirektør Hans Petter Semmelmann i Viking redningstjeneste til Nettavisen.

Semmelmann påpeker at det er kjempeglatt like utenfor Oslo sentrum.

- På Østlandet er det meldt kuldegrader i natt og fremover, så da kan det bli veldig glatt. Folk får passe på, men vi har kapasitet, for vi følger været både på nettet og på kundeservice og bemanner etter det, sier markedsdirektøren.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem