Gå til sidens hovedinnhold

DOF sikrer lange kontrakter

DOF Subsea har fått på plass lange kontrakter for to av sine nybygg til Aker Oilfield Services Ltd.

DOF Susbea har inngått to lange kontrakter med Aker Oilfield, som de også eier med 25 prosent. Kontrakten gjelder to brønnintervensjonsfartøyer som DOF Subsea har i ordre.

NA24 - din næringslivsavis

For Aker Oilfields del bidrar kontraktene at selskapet sikrer seg fartøyskapasitet ett år tidligere en opprinnelig planlagt. De to fartøyene skal leveres i midten av 2009. Det er henholdsvis en Aker OSCV 03 og en Aker OSCV 06 L.

- Vi responderer nå på den sterke interessen for vår brønnintervensjonstjenester blant våre potensielle kunder ved å fremskynde vår fartøysleveranser fro de to første fartøyene med ett år, sier konsernsjef Per-Ola Baalerud i Aker Oilfield.

Kontraktene vil ha en varighet på fem år med opsjoner på ytterligere fem år.

Samtidig med kontraktsinngåelsen med DOF Susbea, har Aker Oilfield konvertert sin kanselleringsrett på to tilsvarende fartøyer fra Aker Yards til opsjoner. Disse fartøyene skulle ha blitt levert i 2011.

Med disse endringene vil Aker Oilfield få en flåte på fire skip med levering i 2009 og 2010 og sitte på opsjoner på fire til i 2011.

DOF Susbea har med kontrakten nå sikret seks av syv nybygg i datterselskapet DOFCON lange kontrakter. DOF Subsea har i tillegg ytterligere fem skip i ordre.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus