(SIDE2): Rapporten fra moteukene for sommeren 2015 har kommet, og det er noe ved resultatene som utmerker seg. Nemlig bruken av hvite modeller på catwalkene.

Minst spanjoler

Et representativt utvalg av alle visningene ble valgt ut og analysert av moteskolen «Business of Fashion», og resultatet viste at kun 800 av 4000 utvalgte modeller hadde en annen hudfarge enn hvit. Det vil si at 79 prosent av modellene er hvite.

Mest representert var svarte modeller, med en tilstedeværelse på 10 prosent. Mens latinamerikanske modeller var minst representert på motevisningene med bare 1,6 prosent.

Asiatiske modeller kunne derimot vise til 6,5 prosent, mens «andre» modeller fra midtøsten og lignende steder kun utgjorde 2,3 prosent, melder Huffington Post.

Skadelig for samfunnet

- Det er så skuffende å se at motebransjen fortsetter i det samme sporet hvert eneste år. De skifter trender, men de skifter ikke ut modellene som viser dem frem, sier Chelsey Jay fra Models of Diversity til Huffington Post, før hun fortsetter:

- Når folk får disse bildene servert fra media vil de ubevisst tenke at fargede modeller ikke er gode nok til å gå på den samme catwalken som hvite modeller, ettersom det er sånn det blir fremstilt.

Kampen for en mer lik motebransje er imidlertid i full gang, og vi har allerede sett flere kampanjer som fokuserer på formfulle modeller, eller modeller med forskjellige psykiske utviklingshemninger.