(SIDE2): Fiskerlandsbyen Portofino i Italia har endt opp med å bli en slags hovedstad for motehuset Dolce & Gabbana. Ikke bare bor de to designerene bak merket der, men det var også der de valgte å ha sin største motevisning noensinne tidligere i år, men hele 94 modeller og 80 underholdere.

I 2012 lanserte motehuset en parfyme inspirert av byen, med navnet «Light Blue, dreaming in Portofino». Og nå har de altså laget en helt egen kolleksjon basert på den søvnige fiskerlandsbyen.

Kolleksjonen er utelukkende laget for salg på internett, og finnes både på merkets egne hjemmesider, og nettbutikken Net a Porter. I løpet av juli vil også Dolce & Gabbana åpne sin egen pop up-butikk i fiskerlandsbyen, og selge klær inspirert av byen til turister og andre moteinteresserte som er på besøk.

Steffano Gabbana og Domenico Dolce har valgt å la seg inspirere av det turkise vannet og de lyserosa blomstene som vokser rundt omkring i byen. I kolleksjonen finner vi 23 plagg, bestående blant annet av blyantskjørt, badedrakter, sommerkjoler og tunikaer.