Gå til sidens hovedinnhold

Solgte gatekunst for to millioner – på ti minutter

Mystiske «Dolk» tjener seg rik på internett.

(SIDE2:) Gatekunstneren «Dolk» fra Bergen har sannsynligvis satt en historisk rekord innen norsk kunst. I løpet av bare ti minutter solgte han unna tre av sine trykk. Trykkene selges på den Bergenske nettsiden Handmadeposters.com. Posterne var til sammen verdt 2,1 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter)

Gatekunstnere har tradisjon for å være anonyme, og Dolk har ennå ikke vist sitt sanne ansikt. Navnet Dolk Lundgren er kun et pseudonym.

Den mystiske kunstneren har gjort det stort både i inn- og utland, og har tjent mange millioner gjennom salg av kunst på nettet. Han har dekorert vegger i hele Europa, og i høst var han i Tokyo og Osaka i Japan. Siden Streetartnews.net meldte at «Dolk er nå i Tokyo, der han har fullført dette nye verket. Den norske kunstneren leverer en ti meter høy stensil med 'Bombsuit'-bildet som han nylig har gitt ut som trykk», det melder BT.

(Artikkelen fortsetter)

Ikke minst har Dolk dekorert vegger og bygninger i hele Norge, blant annet innsiden av fengselsmuren i Halden fengsel. På sin hjemmeside Dolk.no har han lagt ut en rekke flotte fotografier av kunsten ute i naturen.

Dolk har også oppnådd gode resultater på auksjoner den siste tiden. På en samtidsakusjon på Blomqvist kunsthandel i Oslo ble bildet «Baclava Girl» solgt for 65 000 kroner, og flere andre trykk gikk for høye summer.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken