Gå til sidens hovedinnhold

Dollaren dundrer over syv kroner

Og der kan den komme til å bli liggende en stund.

I morgentimene tirsdag styrker dollaren seg til nivåer over 7 kroner. Og der kan den bli liggende en stund, tror analytiker.

NA24 - din næringslivsavis

- På kort sikt, det vil si en til tre måneders sikt, ser vi for oss at dollaren kommer til å styrke seg videre. Den norske kronen kommer også til å være sterk den samme perioden, og dollarkursen kommer til å bli liggende ganske flat mot den norske kronen, sier Camilla Viland, valutaanalytiker i DnB Nor Markets, til NA24.

Styrker dollar, svekker euro
Viland trekker frem flere momenter som nå drar dollaren oppover, og som samtidig senker euroen. Målt mot norske kroner ligger eurokursen nå på 9,42, noe som er en markant svekkelse siden romjulen da prisen var over 10 kroner.

Les mer her:
Nå blir euroen billigere

- Investorene forventer nå rentekutt fra den europeiske sentralbanken, og samtidig er det flere som tror amerikansk økonomi kan snu tidligere enn fryktet på grunn av de store tiltakspakkene som er ventet å komme i USA, sier Viland, og legger til:

Korrigering
- Vi ser dessuten at utviklingen før jul nå korrigeres litt. Det som skjedde da var at enkelte valutaer ble senket for mye. Blant annet var den norske kronen for svak.

Fremover tror DnB Nor Markets at euroen kommer til å fortsette å svekke seg, og at dollaren og kroner kommer til å styrke seg. I løpet av de neste 1-3 månedene kan vi se at dollaren kommer ned mot 1,25 mot euro. Men så blir det slutt.

- På litt lengre sikt er vi ikke så optimistiske for dollaren, og mot norske kroner kommer vi til å få se at dollaren svekker seg det neste året. Vi tror at vi kommer ned på 5-tallet, men ikke så langt ned som vi var, sier Viland.

HTML EMBED

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken