Gå til sidens hovedinnhold

Dollaren viser muskler

Dollaren til værs mot kronen.

Den amerikanske dollaren har styrket seg kraftig mot flere av de viktigste valutaene de siste dagene. I morgentimene tirsdag har dollaren nærmet seg det høyeste nivået mot euro på syv uker.

NA24 - din næringslivsavis

- Støtte til dollaren
Forrige fredag kom det sterkere inflasjonstall enn ventet i USA, noe som sendte valutaen i været. Tallene ga mer usikkerhet i forhold til om de ventede amerikanske rentekuttene uteblir.

- Det er blant annet frykten for høyere inflasjon som gir støtte til dollaren, men stemningen kan raskt snu dersom vi får noen svake nøkkeltall som igjen setter fokuset på det svake boligmarkedet og nedsiderisikoen på vekstbildet i USA. Allerede i dag kan vi få en indikator på tilstanden i boligmarkedet da vi får tall for igangsatte boliger i USA i november, skriver DnB Nor Markets i sin morgenrapport.

Endrer prognose
Makroøkonomene i Handelsbanken har tirsdag endret sin valutaprognose. Meglerhuset venter en EUR/NOK-kurs på 7,95 på tre måneders sikt, snarere enn 8 kroner.

- Denne endringen gjør vi fordi Norges Bank gjorde det motsatte av det vi regnet som mest sannsynlig og satte opp renta med 25 basispunkter i forrige uke. Resultatet i form av sterkere krone lot ikke vente på seg, og vi regner altså nå med at denne stemningen vil vare to-tre måneder framover, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i sin rapport.

Kronen har svekket seg noe det siste døgnet, og en amerikansk dollar koster nå 5,56 norske kroner, mens en euro handles for like over 8 kroner.

I tillegg til at det kommer amerikanske boligmarkedstall tirsdag presenterer også storbanken Goldman Sachs sine resultater for fjerde kvartal. Senere i uken leverer Morgan Stanley og Bear Stearns sine resultater.

Her er noen valutakrysninger tirsdag formiddag:

USD/NOK: 5,5640
EUR/NOK: 8,0095
SEK/NOK: 84,7900
BGP/NOK: 11,2088
EUR/USD: 1,4390

Følg valutakurser

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album