(SIDE2:) Når vi går inn i 2010, er det flere store TV-serier som vil forsvinne fra både amerikanske og norske TV-skjermer. Årsak: I disse finanstider tjener de ikke nok penger.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Får god kritikk
Det hjelper ikke hvor heftige de enn fremstilles som eller faktisk hvor god kritikk de får.

Joss Whedons «Dollhouse», om en «fabrikk av damer» som leies ut til forskjellige formål, tas av plakaten etter 13 episoder. Men Fox har lovet at de skal sende alle de første 13 episodene som er innspilt.

LES OGSÅ: Her er høstens serievinnere

Skaperen av «Buffy» og «Angel» klarer ikke å skjule sin skuffelse på sin egen blogg.

- Jeg har ikke stort å si annet enn at jeg er stolt av alle de som jeg har jobbet sammen med på denne serien. Jeg føler serien bare blir bedre og bedre de kommende episodene og det tror jeg dere også vil være enige med meg i, skriver han.

Slutt for Southland
Han er ikke den eneste store TV-skaperen som får merke at markedet har strammet seg til. TVNorge begynte nylig å sende den svært så kritikerroste TV-serien «Southland».

Men om du er blitt fan av denne, så kan vi melde at også «Southland»har måtte legge inn årene i USA, der den har gått i bare to sesonger.

LES MER: Ghetto-trøbbel på TVNorge

Det samme har skjedd med Benjamin Bratts «The Cleaner». A & E som produserer serien annonserte at de ikke ville bestille flere episoder samtidig med at sesong to startet visningene i USA.

TV 2 sender «Numb3rs» som i år ble kuttet fra planlagte 22 til 16 episoder, noe som antyder at CBS anser denne sesongen for den siste.

Heksebrenning
Heller ikke hekser er tingen på TV. «Eastwick» over boken «Heksene i Eastwick» fløy så vidt over TV-skjermen etter at ABC sa at de er usikre på om de vil bestille nye episoder.

Journalister er heller ikke god nok underholdning, selv når de er skrevet av Aaron Sorkin, mannen bak «Presidenten». «Studio 60 on the Sunset Strip» med Matthew Perry varte kun ett år på amerikanske TV-skjermer.

En annen serie som fikk kort levetid er «Lipstick Jungle», for tiden aktuell på TV3.

Og kultserien «Carnivale» overlevde ikke alle de planlagte sesongene, tross for at fanskaren protesterte heftig.

Klarer seg bra
En av de store prissankerne på TV, den stilige «Mad Men», har stadig vekk blitt truet av nedleggelse, men henger fremdeles med, noen sier av rene troverdighetsgrunner fordi serien er såpass dyr å lage.

Derimot er det gode nytt for «LOST» og «Fringe»-fans. Begge serier lever i beste velgående ennå.

Det samme gjør «Frustrerte fruer», «Grey's Anatomy» og «CSI» – alle tre av dem.

Det er heller ingen fare for at «House» skal gi seg med det første. Serien er verdens mest sette og følges bare i USA av 13 millioner per uke. Noe av årsaken er at serien ikke sendes på betal-TV, men på Fox' åpne TV-kanal.

Og «True Blood» har slått alle rekorder. I USA er de inne i sesong to og det er ingen planer om å stanse vampyrjakten ennå.

LES: Advarsel: Sterkt vanedannende spill