Gå til sidens hovedinnhold

109 kilo muskler

Men, hva i alle dager er det machopluggen gjør?

(SIDE2): Fredag ser du svenske Dolph Lundgren som en av gjestene hos Fredrik Skavlan. Han er aktuell som en av tre programledere i svenske Melodi Grand Prix.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det i seg selv er kanskje ikke så rart, men med tanke på at han er en av verdens mest kjente actionhelter så er det i hvert fall nok til å trekke på smilebåndet. Han innrømmer også selv på de offisielle Grand Prix-sidene at han ikke har sett noe av MGP siden han flyttet fra Sverige for 26 år siden.

Den filmen han kanskje oftest nevnes i forbindelse med er gjennombruddet i rollen som Captain Ivan Drago i «Rocky IV» fra 1985. Siden den gang har han medvirket i over 40 filmer, og i hovedsak fylt rollen som stereotypisk actionstjerne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Til tross for at de fleste av filmene ikke har vært filmer som anmelderne har kastet seg over, har Lundgren sakte men sikkert bygget seg opp en stor fanskare.

En rekke actionhelter i samme kategori har enten permanent eller i store perioder blitt ledd av eller totalt avskrevet. Lundgren har stort beholdt en status som en gjennomført kul fyr med ekstrem fysikk. IMDBs oversikt over filmer han har spilt i viser også at han stort har spilt inn mellom 1-3 filmer i året siden gjennombruddet på midten av 80-tallet. Noe som er en grei indikasjon på hans status.

Ifølge Wikipedia er Dolph Lundgren 196 centimeter høy og veier inn på 109 kilo. I videovinduet under ser du en scene fra en typisk og klassisk Lundgren-film. Nemlig «Red Scorpion» fra 1989.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED

I år er han aktuell med hele tre filmer, en av dem er «Universal Soldier»-film nummer tre, der en annen actiongjenganger er med, nemlig Jean-Claude Van Damme.

Neste år er han aktuell med den etter hvert så mye omtalte filmen «The Expendables». Det er i utgangspunktet en ganske typisk Lundgren-film, som vi har skrevet om ved flere anledninger.

En grei oversikt finner du her: Denne ser du uten dama

Her spiller han mot en annen actionstjerne, nemlig Sylvester Stallone. Han er ti år eldre enn Lundgren men et relativt anabolt kosthold gjør at han holder fysikken i sjakk godt nok til at han kan pøse på med actionsekvenser i sine filmer.

Mer om det kan du lese her: Rambo har blitt 62 år gammel

Dolph Lundgren er ikke bare fryktinngytende på film. Han er også en tøff type privat, og har blant annet svart belte i Kyokushin karate. Han har også trent en rekke andre kamporter, og ble europamester i karate i 1980 og 1981.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tidligere i år fikk han mye oppmerksomhet når innbruddstyver brøt seg inn i hans hjem på den spanske solkysten.

Hans kone som var alene hjemme, ble bundet og truet til å gi fra seg smykker og penger. Men da tyvene fikk se bildet av Lundgren på veggen og skjønte hvem de ranet, skal de ifølge britisk presse ha rømt i frykt.

Lundgren har vært gift med designeren Anette Qviberg siden 1994, og de har to barn sammen. Familien er fortsatt bosatt i Spania.

En gøy tilleggsopplysning er det kanskje at han i 1985 datet Grace Jones som mange husker som en av tidenes kvinnelige skuespillere i James Bond-sammenheng. Når de var sammen fikk hun rollen som May Day i «A View to a Kill», og hun tipset produsenten om kjæresten.

Dermed fikk han en liten rolle og debuterte som skuespiller. Senere samme år danket han ut 5000 andre og landet rollen i Rocky som senere gjorde han til en stjerne.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken