Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ikke film

Her slår Dolph Lundgren fra seg.

(SIDE2): Den sympatiske svensken har vært regnet som en av Hollywoods actionikoner siden gjennombruddet i rollen som Captain Ivan Drago i «Rocky IV» i 1985.

Se hans famøse «I must break you»-sitat her:

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED

Siden den gang har han spilt i mer enn 40 filmer, og han er fortsatt en av de actionskuespillerne som garanterer seere til en film.

I forbindelse med filmen «The Expendables» skrev vi om hans bakgrunn som aktiv kampsportutøver. Lundgren har blant annet svart belte i Kyokushin karate. Han har også trent en rekke andre kamporter, og ble europamester i karate i 1980 og 1981.

Til tross for at han fyller 54 år i år, så holder han seg fortsatt i god fysisk form. Som du ser på bildene i karusellen over er det full fokus når han trener. Bildene ble tatt i Coldwater Canyon Park i Beverly Hills søndag.

Med tanke på at han er en av verdens mest kjente actionskuespillere kan man kanskje si at det virker som han er litt høy på seg selv når han trener slik. Men samtidig så passer det ganske godt med imaget hans. Han har ved flere anledninger vist at han fortsatt har beina godt plantet på jorden.

Lundgren og resten av gjengen fra «The Expendables» har for lengst annonsert at filmen får en oppfølger. Den kommer imidlertid først i 2012.

En av Lundgrens store kampscener i filmen, mot Jet Li ser du under.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED

Man kan le mye av de gamle actionskuespillerne og filmene deres fra 80-tallet. Men liker man sjangeren så er det ikke tvil om at de fortsatt leverer. Flere filmkommentatorer har uttrykt bekymring for at det ikke er en ny generasjon av tilsvarende skuespillere som står klar til å ta over når Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Steve Austin, Mickey Rourke, Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger snart blir for gamle til å gjøre denne typen filmer.

At noen av de tøyer strikken for hvor lenge man kan levere slik filmer har vi skrevet om tidligere.

Mange har trukket frem Jason Statham som en av de store i den nye generasjonen, men også han fyller 40 neste år og er midt i sin glansperiode som skuespiller i denne sjangeren. Det samme gjelder skuespillere som Matt Damon og Daniel Craig med flere. Men det kommentatorene har etterlyst er skuespillere i 20-årene som har god nok fysikk og samme drag på publikum som de overnevnte.

Inntil en ny stjerne dukker opp får vi imidlertid kose oss med de som allerede finnes, og smøre oss med tålmodighet til det dukker opp nye stjerneskudd. For å avslutte der vi startet, med stjerner som viser seg frem i offentligheten tar vi med noen gamle klassiske bilder av Jean-Claude Van Damme.

Han har ved flere anledninger blitt stemplet som en spradebass som er i overkant høy på pæra. Hans poseringer for presse og fans under filmfestivalen i Cannes i 2001 og 2008 kan du se på bildet og karusellen under. Det er neppe nødvendig å kommentere disse bildene ytterligere.

72

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken