Gå til sidens hovedinnhold

- En ufyselig gjeng folk

Men det var ikke derfor Dominic Cooper ble truet med utkastelse, forteller han til Side2.

Cannes (SIDE2:) De fleste kjenner ham best uten skjorte, som Amanda Seyfrieds utvalgte Sky i «Mamma Mia!»

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det var en rolle Dominic Cooper (32) fikk etter en lengre karriere på den engelske teaterscenen.

- Mamma Mia! var fantastisk for meg. Den åpnet mange dører, men folks forventninger til deg fester seg fort. Jeg vil ikke bli kjent som fyren fra Mamma Mia!, sier han.

Spesielt forfengelig
Stephen Frears, som hyret ham til popstjernen Ben Seargent i komedien «Tamara Drewe» kjente ham fra scenen. Trommisen Ben er en av de mer forfengelige menn du har møtt på en stund. En kar som er spesielt opptatt av håret sitt, forfører Tamara med sine trommevirvler, og blir gjenstand for landsbyens absolutte tenåringsidolisering.

Han blir også gjenstand for misunnelse og sjalusi fra landsbyens andre menn som alle er helt fjetret av den hjemvendte, frodige Tamara (Gemma Arterton).

LES OGSÅ: Forfører en hel landsby

Sergeant er arrogant og selvopptatt til det ekstreme, men ikke dum.

- Det er en ufyselig gjeng med folk. Filmen speiler et miljø der folk har mistet sitt moralske kompass. For meg var det viktigste å sørge for at publikum ikke begynte å hate Ben. Det finnes personer som inspirerte meg i formingen av Ben, men det ville være fornærmede å fortelle dere hvem det er, humrer han.

Sinna nabo
Det var i forberedelsene til «Tamara Drewe» at historien om utkastelse av leiligheten kommer opp.

- Jeg måtte lære å spille trommer. Jeg kjøpte meg et trommesett og kom ganske fort inn i det, mye til min nabos store forargelse. Jeg ble faktisk anmodet om å flytte. Så jeg måtte slutte å spille trommer klokken 0500 om morgenen, ler han.

Dominic Cooper har siden «Mamma Mia!» gjort en rekke andre roller som han har fått svært god kritikk for. Han spilte Willoughby i TV-serien «Fornuft og følelser» og kameraten til Peter Sarsgaard som forfører Carey Mulligans 15-åring i «An Education».

Saddams sønn
Men når Side2 møter Cooper, er han mest opptatt av sin rolle i den kommende «The Devil’s Double». Filmen handler om irakeren Latif Yahia som ble tvunget til å stille som dobbeltgjenger og sette sitt liv i fare for Saddam Husseins sønn Uday Hussein.

Cooper spiller begge mennene, og sier at rollen som Uday Hussein er totalt annerledes fra det han har spilt før.

- Det er så motsatt av det jeg pleier å gjøre, og jeg tror ikke folk forventer det, sier han håpefullt om Lee Tamahoris nye film.

Med «Mamma Mia!» ble Cooper også en populær mann for kjendismagasinene. Spesielt etter at han ble sammen med motspiller Amanda Seyfried, et forhold som tok slutt rundt mai i fjor.

- Skadelig for tenåringer
Han har fått føle paparazziene på kroppen, og sier han er skremt av hvordan kjendisdyrkelsen tar grep, spesielt på unge mennesker. Som på det viset Stephen Frears så ondskapsfullt festlig skildrer i «Tamara Drewe».

- Jeg synes tenåringene i «Tamara Drewe» er tatt på kornet. Jeg ser mine nieser være like besatt av kjendiser. Som tenåring er du så desperat etter å være eldre enn du er, og en annen enn den du er. Samtidig vet du ikke hvem du er, og hva som skjer med deg. På toppen av det hele tror du at du er forelsket.

Kjendisbladene, mener han, legger fram kjente menneskers liv som om det skulle være noe spesielt.

- Sannheten er at hverdagen er likeså kjedelig som alle andres. Vi er i en tid der folk er mer opptatt av andre folks liv enn hva de faktisk presterer. Det er en form for fiks idé som jeg tror er helt ødeleggende.

SE KLIPPET DER COOPER FORFØRER MED TROMMER

HTML EMBED

SE TRAILEREN TIL TAMARA DREWE

HTML EMBED
Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken