Gå til sidens hovedinnhold

Domstein sier opp 90 ansatte

Legger ned produksjon i Måløy.

Domstein melder at styret har vedtatt å avvikle produksjonen av hvitfiskfilet i Måløy. Avdelingen i Måløy har en omsetning på ca. kr 155 mill. og sysselsetter ca. 90 personer. Produksjonen av hvitfiskfilet har gått med underskudd i flere år, og styret ser ikke muligheter for å oppnå lønnsomhet.

20 ansettes

- Domstein sier opp rundt 90 personer, men vi planlegger å ansette 20 i Kalvåg. Vi håper dermed å få redusert de lokale virkningene, sier styreleder Knut Eikeland i Brødrene Larsen Eftf til NA24.

- Vil det bli Domstein-ansatte som dere ansetter?

- Det har vi ikke diskutert, sier Eikeland.

Domstein og Brødrene Larsen Eftf planlegger å inngå et nærmere samarbeid på markedssiden.

- Vi håper på et tettere samarbeid med Domstein også vil føre til flere arbiedsplasser i regionen, sier Eikeland.

Til Litauen eller Polen

Styret har også godkjent en avtale med A. Espersen A/S i Danmark om at Espersen overtar produksjonen av torskefilet fra Domsteins fabrikk i Måløy og flytter denne til sine fabrikker i Litauen eller Polen. Det er samtidig avtalt at Domstein skal selge og markedsføre Espersens produkter i det norske og svenske markedet. Domstein skal motta en kompensasjon for overtakelsen av torskeproduksjonen på 21,6 millioner kroner, hvorav 10,8 millioner kroner betales umiddelbart og 10,8 millioner kroner over en 3 års periode.

Styret i Domstein har også inngått en intensjonsavtale med Brødrene Larsen Eftf. i Bremanger om å overføre produksjonen av seifilet til Larsens bedrift i Kalvåg.

Andre deler av produksjonen skal flyttes til Domsteins fabrikk i Kungshamn i Sverige.

I forbindelse med avviklingen av produksjonen i Måløy vil 86 medarbeidere få oppsigelse med fratredelse tidligst 30.4.2012.

Domsteins hovedkontor ligger i Måløy som er Norges største fiskerihavn.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken