Gå til sidens hovedinnhold

Domstol stoppet ny medielov

En amerikansk domstol stoppet de nye eierskapsreglene fra å tre i kraft denne uken. Dermed har motstanderne av den nye loven vunnet sitt første slag.

Det var det sentrale reguleringsorganet, Federal Communications Commission (FCC), som forfattet reglene som sier at et enkelt mediekonsern kan vil kunne eie TV-stasjoner eller aviser som dekker 45 prosent av befolkningen, mot tidligere 35 prosent.

Men nå har en amerikansk domstol blokkert de nye reglene, i alle fall inntil videre. Grunnen er, ifølge BBC, at regelverket har blitt kritisert for å fremme de store medieselskapenes makt og la mindre selskaper i stikken.

- Gitt omfanget av denne saken, og offentlighetens interesse i å nå frem til en skikkelig resolusjon, er vi avhengig av en nøye og effektiv juridisk gjennomgang, uttalte dommerpanelet.

Ifølge Adweek uttalte dommerne at en utsettelse av reglene hverken vil skade FCC eller de store TV-nettverkene, som Fox, NBC og Viacom.

FCC, som domineres av det republikanske partiet, har blitt utsatt for sterk kritikk etter å ha vedtatt de nye reglene. Kommisjonen var delt etter partilinjene, men har siden blitt kritisert fra mediepressgrupper og representanter for begge partiene i Kongressen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar