Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for nettkjøp av valium

Den manisk-depressive Bergenskvinnen falt for fristelsen til å kjøpe valium reseptfritt på en amerikansk nettside. Men de 100 pillene ble oppdaget i tollen.

Dermed ble hun dømt for ulovlig innførsel av narkotika i Bergen tingrett tirsdag.

Kjøpte mens hun var manisk
Det var i en manisk periode at den 52 år gamle kvinnen hadde grepet sjansen om å kjøpe valium på nettsiden. Tilbudet på 100 valium til 1600 kroner var for fristende til å la gå forbi og kvinnen bestilte pillene i sitt navn. Senere angret hun seg og forsøkte å stanse forsendelsen, men da var det for sent. Pillene var allerede sendt, og betalt for av kvinnen.

Tatt i tollen
Pakken med pillene ble sendt i posten, men ved en kontroll i tollen på Gardemoen lufthavn i desember 2004, ble de narkotiske pillene oppdaget. Kvinnen ble siktet for ulovlig innførsel av narkotika.

Særegne forhold
Trebarnsmoren erkjente forholdene for tingretten, hvilket fikk formildende konsekvenser for dommen. Det ble også lagt vekt på at forholdet ble begått i en manisk periode. I utgangspunktet straffes innførsel av narkotika med betinget fengsel, men retten mente det i denne saken forelå særegne forhold som mente at fengselsstraff kunne fravikes.

Den uføretrygdede kvinnen fikk derfor en bot på 10.000 kroner som straff, en dom hun vedtok.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken