(Haugesund/SIDE2:) – Jeg brukte mye tid fra jeg var liten på å tenke på hvem jeg var, og da jeg forsto at jeg kan utforske sider ved meg selv ved å spille ulike roller og sette meg i miljøer jeg ellers ikke ville fått kontakt med, så valgte jeg det yrket, sier Rossif Sutherland til Side2.

Spiller fattiggutt
Han er aktuell i filmen «Poor Boy’s Game» der han spiller en ung mann uten særlig skolegang som er vokst opp i en familie med klare rasistiske tendenser.

Les mer om film på Side2

Filmen taler for at vold avler vold. Filmen starter da Rossifs rollefigur Donnie kommer ut av fengselet etter å sonet straffen for å ha banket en ung svart gutt så han ble invalid. Så begynner ferden mot tilgivelse.

Oppvokst i Paris
Rossif er Kiefer Sutherlands halvbror. Faren heter Donald Sutherland, moren Francine Racette. Selv om han er født i Canada, er han oppvokst i Paris. Han har fremdeles mye av sine røtter der. I dag bor han i Los Angeles.

- Rollen som Donnie er helt det motsatte av slik jeg vokste opp. Hans miljø er trangsynt, mitt var liberalt og åpent. Motet han viser da han ikke flykter fra stedet han er vokst opp etter fengselsoppholdet var inspirerende for meg, sier Rossif.

I motsetning til pappa Donald som nå brisker seg i «Dirty Sexy Money» og Kiefer som er «24»-helt, har Rossif gått sine egne veier.

Tidligere har han imidlertid spilt i «E.R» og andre TV-serier, men «Poor Boy’s Game» er hans første hovedrolle. Han kjente presset.

Trosset farens råd
- Jeg ville inn i et fengsel for å føle hvordan det var å være der. Faren min sa; ikke gjør det. Men jeg gjorde det likevel. Jeg forstår hva han mente. Alt jeg lærte var at jeg ikke for noen pris vil i fengsel, sier han til Side2.

Sutherland jr er for tiden mest opptatt av musikk, og i august holdt han sin første konsert. Det er det han vil leve av – musikken og skuespillet.

-Men å bli rockestjerne eller filmstjerne er ikke viktig, jeg vil bare ha et levebrød, sier han.

Mye støtte hjemmefra
Den sympatiske canadieren sier at foreldrene likevel spilte en stor rolle i valg av karrierevei.

- Alle mine venner i Paris jobber innen finans. Jeg kan ikke tenke meg de fikk mye oppbakking om de kom hjem og sa de ville bli skuespillere. Jeg fikk støtte og oppmuntring i den kunstneriske retningen hele veien, sier Rossif Sutherland.

SE VIDEO AV POOR BOY'S GAME

HTML EMBED
video_embed(11856,1);

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!