NEW YORK (Nettavisen): En fersk meningsmåling fra TV-kanalen Fox New er svært gode nyheter for tidligere president Donald Trump.

– Formidabel Trump

– Tidligere president Donald Trump ser formidabel ut, mens president Biden blir møtt med skepsis, skriver Fox News.

Les: – Donald Trumps hemmelige plan for krigen i Ukraina er helt utrolig

I målingen fremkommer det at majoriteten av Demokratene som blir spurt i undersøkelsen, 53 prosent, ønsker seg en annen presidentkandidat enn Joe Biden ved det neste valget. Dette til tross for at hele 84 prosent av de samme Demokratene mener Biden gjør en godkjent jobb.

– De liker ham og jobben han gjør, selv om de måtte ønske seg et annet alternativ i 2024, sier demokraten Chris Anderson, som er en av dem som står bak målingen.

Fox-målingen tar også for seg hvilke presidentkandidater republikanerne ønsker seg i 2024. Her viser målingen at Trump går av med en suveren seier.

Les: – Bare venter på at Donald Trump skal dø

Hele 43 prosent av de spurte republikanerne ønsker seg Trump som partiets neste kandidat, mens Florida-guvernøren Ron DeSantis får støtte av 28 prosent. Nikki Haley og tidligere visepresident Mike Pence kommer på de neste plassene med støtte fra 7 prosent av de spurte.

Les: Gikk viralt med dette bildet: Nå har hun fått sparken

– Avhengig av at Trump snubler

Blant de republikanske velgerne, både menn og kvinner, de over og under 45 år og de uten universitetsutdannelse, foretrekker de eller de fleste Trump foran DeSantis.

Les: – Donald Trump kan bli saksøkt for Kongress-stormingen

Når det derimot gjelder de som har universitetsutdannelse og som mener Biden var den rettmessige vinneren av presidentvalget, så scorer DeSantis bedre enn Trump blant partiets velgere.

Les: Trumps hemmelige planer om et atomangrep sjokkerer

– For øyeblikket er primærdynamikken i Det republikanske partiet enkel. DeSantis er avhengig av at Trump snubler, fordi de fleste av den tidligere presidentens støttespillere ser på Florida-guvernøren som det nest beste valget. Samtidig trenger de andre kandidatene at DeSantis snubler, fordi hans støttespillere ikke har noe enkelt alternativ og vil være fritt fram for andre om han ebber ut, sier Daron Shaw, republikaneren som gjennomfører Fox News-undersøkelsen sammen med demokraten Chris Anderson.

Les: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

Trump knuser også Biden

En fersk meningsmåling fra Emerson College viser også at Trump ville vunnet et hypotetisk presidentoppgjør med Joe Biden om valget ble holdt i dag.

I målingen, gjengitt i blant annet The Hill, viser at Trump får støtte fra 46 prosent av de spurte, mens Biden får støtte av bare 42 prosent.

Trump: – Kunne tatt Diana om jeg ville

Om DeSantis hadde blitt Bidens motstander, så viser 44 prosent at de vil velge Biden, mens 40 prosent vil ha DeSantis.

Av målingen fremgår det også at Biden ville ha vunnet et potensielt oppgjør med Nikki Haley, med 40 prosent for mot 37 prosent.

Tallene fra denne Emerson-målingen viser også at Trump knuser DeSantis i større grad enn han gjør i Fox-målingen.

Les: Full krise: Biden har fått svar fra USA

I denne målingen får Trump støtte av hele 55 prosent av de spurte, mens DeSantis bare får støtte av 25 prosent. Trump har også delt resultatene fra denne målingen på Truth Social. Se tallene her:

– Åpenbart at DeSantis stiller

Så langt er det bare Nikki Haley som har varslet sitt kandidatur og som er villig til å ta opp kampen mot Donald Trump, men det er også ventet at Ron DeSantis vil melde seg.

– Det er helt åpenbart at han kommer til å stille, sier den politiske analytikeren i CNN Margaret Talev til egen kanal.

Hun viser blant annet til denne reklamevideoen fra DeSantis, som mange hevder er skremmende lik en lik videoen man får se i en presidentkampanje.

I videoen sier DeSantis blant annet at Florida ble «et tilfluktssted for fornuft», da hele verden «mistet forstanden» i forbindelse med pandemien.

– Hvorfor gjøre noen av disse tingene om man ikke skulle stille, sier Talev til CNN.

Se promo-videoen til Ron DeSantis her:

DeSantis styrer unna Trump

Til tross for at DeSantis nå er gjenstand for hyppigere og hyppigere direkteangrep av Donald Trump, svarer ikke Florida-guvernøren på angrepene fra den tidligere presidenten.

– Jeg bruker tiden min på å levere resultater for folket i Florida og for å kjempe mot Joe Biden – det er slik jeg bruker tiden min. Jeg bruker ikke tiden min på å sverte andre republikanere, sa DeSantis nylig.

DeSantis har også valgt å holde seg unna når republikanerne i neste uke holder det årlige møtet i den konservative organisasjonen Conservative Political Action Conference (CPAC), melder Politico.

Her er Donald Trump hovedtaler, mens Ron DeSantis har valgt å være hovedtrekkplaster på den private klubben til Club for Growth i Palm Beach hvor han skal tale for sine givere og støttespillere. Heller ikke visepresident Mike Pence kommer på CPAC.

Les: Dette er den russiske soldatens siste hjerteskjærende melding hjem til kona

I en melding på Truth Social rakker Trump ned på partikollegaene som ikke kommer.

– Den eneste grunnen til at visse «kandidater» ikke vil komme på CPAC, er fordi folkemengdene ikke er interessert i noe de har å si. De har hørt alt før, og de ønsker ikke å høre det igjen. Men talen min derimot, på lørdag kveld, er allerede et utsolgt «monster», skriver Trump.

Se hele meldingen her: