NEW YORK (Nettavisen): I en ny bok, ført i pennen av New York Times journalisten Michael Schmidt, kommer det fram sjokkerende nye opplysninger om det som skal ha vært Donald Trumps iver etter å benytte seg av atomvåpen.

LES: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

Atomangrep mot Nord-Korea

I et lukket møte i 2017 skal Donald Trump ha diskutert ideen om å angripe Nord-Korea ved bruk av atomvåpen og legge skylden for angrepet på et annet land.

I boken «Donald Trump v. The United States» tar journalisten for seg perioden til daværende stabssjefen John Kelly i Det hvite hus fra juli 2017 til januar 2019.

LES: Trump: – Kunne tatt Diana om jeg ville

Forfatteren skriver at Donald Trump bare sju dager etter at Kelly ble ansatt i jobben advarte Nord Korea om at de ville bli møtt med «ild og vrede som verden aldri før har sett», dersom landet fortsatte å true USA.

I september samme året, under en tale til FNs generalforsamling, truet Donald Trump med at han «ville ødelegge Nord-Korea fullstendig» hvis Kim Jong-un, som han bare refererte til som «Rocket Man» fortsatte å komme med trusler.

De kommende dagene kom Trump også med ytterligere angrep mot Nord-Korea på Twitter.

LES: – Donald Trump vil brenne ned alt

– Trump ville skylde på andre

– Det som skremte Kelly mer enn disse Twitter-meldingene var det faktum at Trump bak lukkede dører i Det ovale rom fortsatte å snakke som om han ønsket å gå til krig. Med en nedlatende tone diskuterte han ideen om å bruke atomvåpen mot Nord-Korea, og sa at hvis han han valgte å gå til dette skrittet, så kunne administrasjonen skylde på noen andre for å frita seg selv for ansvaret, heter det i utdrag fra boken som NBC News har fått tilgang til.

LES: Tidligere CIA-agent kommer med svært dyster Putin-spådom

Kelly skal ifølge forfatteren deretter ha forsøkt å forklare til Donald Trump om hvorfor dette ikke ville komme til å fungere.

– Det vil bli svært vanskelig at ikke fingeren vil peke mot oss, skal Kelly ha sagt til Trump.

LES: Atomuttalelse fra Sør-Koreas president vekker oppsikt

– Ingen innvirkning på Trump

Ifølge NBC News skal Kelly også kalt inn militære toppledere til Det hvite hus for å brife Trump på hvor lett en krig mellom USA og Nord-Korea kunne ha brutt ut, og hvilke enorme konsekvenser de vil kunne få.

LES: Jakter på Donald Trump-brevene fra Kim Jong-un

Men argumentet om hvor mange personer som kunne ha blitt drept hadde ifølge boken «ingen innvirkning på Trump». Trump greide heller ikke engasjere seg i at et slik angrep også ville kunne få enorme økonomiske ettervirkninger.

LES: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: - Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det

Trump skal deretter ha luftet muligheten for å gå til et såkalt forebyggende, militært angrep på Nord-Korea. Da skal derimot Kelly ha advart om at Trump i så tilfelle måtte få et slikt angrep godkjent av Kongressen, en opplysning som skal ha «forbløffet og irritert» Trump, heter det i boken.

LES: – Jeg har sett nok, folkens. Donald Trump vil bli tiltalt

– Trumps narsissisme

I boken trekker forfattere også fram følgende Twitter-melding som Trump la ut i 2018:

– Nord-Koreas leder Kim Jong-un har nettopp sagt at hans atomknapp er på pulten hans hele tiden. Vil noen fra hans utarmede og sultende regime vennligst informere ham om at jeg har en atomknapp jeg også, men at min er mye større og mer kraftig enn hans. Min knapp virker! skrev Trump 3. januar 2018.

Senere samme året hevder Kelly ifølge boken at han kom opp med en plan som til slutt endte med at Trump endret sin retorikk overfor Nord Korea, vet at han appellerer direkte til «Trumps narsissisme».

LES: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

– Trump, «verdens beste selger»

Kelly skal ifølge forfatteren ha overbevist Trump om at han var «verdens beste selger» ved å prøve å få til et diplomatisk forhold til Kim Jong-un og Nord-Korea. På denne måten greide man ifølge forfatteren å forhindre en konflikt med atomvåpen, som både Kelly og flere militære rådgivere oppfattet som en mer umiddelbar trussel enn de fleste andre oppfattet det på dette tidspunktet, skriver NBC News.

LES: Avslører tusenvis av russiske telefonsamtaler ved fronten

12. juni 2018 møttes Kim og Trump til et toppmøte på øya Sentosa i Singapore. Dette var det første møtet mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.

I februar 2019 møttes Donald Trump og Kim Jong-un på nytt, denne gang på et toppmøte i Hanoi, og 30. juni same året ble Donald Trump den første amerikanske presidenten til å besøke Nord-Korea da han møtte Kim i grenselandsbyen Panmunjom.

LES: Flyvertinne: – Disse passasjerene hater vi aller mest