Tidligere president Donald Trump tar en knusende seier i en avstemning som denne helgen ble gjennomført på den konservative konferansen CPAC i Dallas i Texas.

Se utdrag fra Trumps tale her:

70 prosent vil ha Trump

I en anonym avstemning svarer hele 70 prosent av de spurte republikanerne at de ønsker at Trump skal bli partiets neste presidentkandidat.

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

Det er en kraftig økning fra tilsvarende undersøkelse under CPAC i Orlando i februar i år, da bare 55 prosent mente Trump burde bli republikanernes neste presidentkandidat.

- Jeg ønsker personlig å takke hver eneste en av dere for den utrolige støtten, sa Trump til et jublende publikum under CPAC i Dallas på søndag.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

Trump holdt også en tale på konferansen i helgen, der han på nytt flørtet med tanken om å stille som partiets presidentkandidat i 2024.

Les også: Denne Trump-kritikken var svært uvanlig og ble aldri offentlig kjent: - Dette er helt for jævlig

Han gikk også til angrep på Demokratene og president Joe Biden fordi han mener de har sviktet amerikanerne når det gjelder ulovlig innvandring ved grensen. Trump gir dem også skylden for det han hevder er en kraftig økning av kriminaliteten i flere amerikanske byer.

Les også: Knuser Trump: Har ikke skjedd USAs president på 75 år

Trump-sønn nummer tre

I den samme uhøytidelige meningsmålingen kom Floridas guvernør Ron DeSantis på andreplass , med 21 prosent av stemmene. Ifølge Fox News var det ingen av de andre kandidatene som fikk over 1 prosent av stemmene.

Les også

Dette vil overraske mange om forholdet mellom Donald Trump og Melania Trump

DeSantis er den desidert mest populære republikanske kandidatene om man drar Trump ut fra regnskapet. Den populære Florida-guvernøren har skilt seg ut i USA ved å jobbe aktivt mot nedstengning og restriksjoner som en følge av pandemien i USA.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

I en avstemning der Trump ikke var satt opp som et alternativ, stakk DeSantis av sted med 68 prosent av stemmene, men tidligere utenriksminister Mike Pompeo havnet på andreplass med fem prosent. På delt tredjeplass kom Trumps eldste sønn, Donald Trump Jr. og senator i Texas, Ted Cruz.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Guvernøren i Sør Dakota, Kristi Noem kom på femteplass med tre prosent av stemmene.

Totalt deltok 1525 personer på CPAC-konferansen i regi av American Conservative Union (ACU) i Dallas i helgen, og av dem var det 80 prosent som mente at Trump gjorde en svært god jobb i Det hvite hus.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Skal utfordre Trump-kritiker

I helgen valgte også lederne for Alaskas republikanske parti en utfordrer til senator Lisa Murkowski, som har vært en av partiets hardeste kritikere av Donald Trump, melder NTB.

Kelly Tshibaka, som blir Murkowski motstander i nominasjonskampen foran valget neste år, ble valgt med 58 mot 17 stemmer i Alaska-partiets ledelse.

Les også: Trump-trøbbel: Nå jakter de på livvakt

Trump har gitt sin støtte til Tshibaka og sagt at Murkowski ikke er bra for Alaska, og at hun må ut. Han har lovet å støtte utfordrere til alle republikanere som ikke støttet ham i Kongressen.

Murkowski var en av sju republikanske senatorer som stemte for å dømme Trump i riksrettssaken i januar, skriver NTB.