NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump vil røpe innholdet i flere private brev.

Ifølge CNN jobber Trump for tiden med en bok der han kommer til å røpe innholdet i flere private brev som han har mottatt de siste årene.

LES: – Donald Trump vil brenne ned alt

– Intimt innblikk

Boken kommer i kjølvannet bildeboken, «Our Journey Together», som består av bilder fra Trumps periode i Det hvite hus.

Den boken, som kom i november 2021, kostet fra 75 dollar (660 kroner) til 230 dollar (2025 kroner), alt etter om boken var signert eller ikke. Nettavisen har tidligere skrevet at Trump tjente enorme penger på boken. I perioden fra november 2021 til februar 2022, skal boken ha solgt for rundt 20 millioner dollar, i overkant av 175 millioner norske kroner.

LES: Trump soper inn millioner: - Greier ikke å holde tempo

Den neste boken til Trump, som ifølge CNN vil komme ut en gang i 2023, blir derimot en bok som viser hans private korrespondanse med tidligere og nåværende kjendiser og internasjonale ikoner.

– Hans nyeste bok vil inneholde reproduksjoner av brev skrevet til eller av Trump i løpet av de siste tiårene, og vil gi leserne et mer intimt innblikk i hans privatliv og tidligere sosiale sirkler, melder CNN.

LES: Sjokkert over Trump-bonusene:– Jeg ville ha fått et hjerteattakk

Trump: – Diana skrev et brev til meg

Kilder opplyser til CNN at det blant annet er snakk om korrespondanse som Trump har hatt både med Elton John, Michael Jackson og prinsesse Diana. Sistnevnte døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997.

LES: Pornosjokket: – Jeg hadde ingen anelse om at han drev og filmet oss

Hvilke og hvor mange brev det er snakk om, er foreløpig uklart, men i et intervju med radioverten Howard Stern i forbindelse med Trumps presidentkampanje i 2016, fortalte Trump at han hadde fått et virkelig flott brev fra prinsesse Diana, der hun takket ham for en tjeneste, som han aldri har røpet hva var.

– Hun skrev et brev til meg noen måneder før hun døde der hun takket meg «fordi jeg gjorde henne en tjeneste for noe», sier Trump i intervjuet med Stern.

– Hun skrev et virkelig flott brev til meg, fortalte Trump ifølge CNN.

LES: «Spikeren i Trump-kista»: – Hva i helvete skjedde?

– Kunne tatt Diana hvis jeg ville

I boken «The King: The Life of Charles III», skrevet av Christopher Andersen, og som ble publisert tidligere i år, ble det ifølge Newsweek hevdet at Donald Trump «aggressivt forfulgte» prinsesse Diana i månedene etter at hun ble skilt fra den britiske prinsen.

Ifølge forfatteren hevdet Trump at han kunne ha «tatt henne hvis jeg ville».

– Det hjalp ikke akkurat at Trump, som aggressivt hadde forfulgt prinsesse Diana etter skilsmissen hennes – tilnærmelser som ble avvist – senere hevdet i et radioprogram at han kunne ha «tatt henne hvis jeg ville», men bare hvis hun besto en HIV-test, skriver forfatteren i boken om forholdet mellom Donald Trump og prins Charles.

LES: Flyvertinne: – Disse passasjerene hater vi aller mest

– En pengemaskin

Det er flere kilder som opplyser til CNN at Trump nå jobber med en bok om disse brevene, men det er fortsatt uklart om han vil rydde plass til den tidligere omtalte brevkorrespondanse mellom ham selv og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Brevene mellom Donald Trump og Kim Jong-un er aldri offentliggjort, men i forbindelse med utgivelsen av boken «Rage» fikk forfatteren og gravejournalisten Bob Woodward tilgang til 27 brev mellom Trump og Jong-un, 25 av dem som aldri hadde blitt omtalt tidligere.

LES: Hillary Clinton kommer med sjokk-advarsel

CNN, som i 2020 skaffet seg en utskrift av to av brevene, betegner dem som «kjærlighetsbrev» fylt med et «blomstrende språk».

Den kommende boken skal etter planen publiseres av forlaget Winning Team Publishing, som ble startet av Trumps sønn Donald Jr. og Trumps tidligere kampanjerådgiver Sergio Gor, som ifølge CNN ikke ønsker kommentere bokplanene.

Flere Trump-rådgivere opplyser også til CNN at de forventer at den nye boken kommer til å bli minst like lukrativ som den første boken som kom i november 2021.

– Dette høres ut som en garantert pengemaskin, sier en person som står Trump nær til CNN.