NEW YORK (Nettavisen): I et podkast-intervju denne uken kommer Donald Trump med en dårlig skjult advarsel overfor partikollega Ron DeSantis. Florida-guvernøren er en av, om ikke den, største Trump-utfordreren internt i partiet.

Les: Trumps hemmelige planer om et atomangrep sjokkerer

Trump: – Skal håndtere dette

I podkasten sier Donald Trump at han har hørt at DeSantis trolig vil stille som presidentkandidat. Samtidig kommer Trump med en advarsel til den populære guvernøren.

– Vel, nå hører jeg at han trolig vil stille mot meg. Vel, vi skal håndtere dette slik jeg håndterer ting, sier Trump i intervjuet på den konservative podkasten «The Water Cooler».

Hør Trumps uttalelser under:

Les: Trumps hemmelige planer om et atomangrep sjokkerer


Trump: – Jeg fikk ham valgt

I det samme intervjuet tar Trump på nytt æren for at Ron DeSantis i utgangspunktet ble valgt til guvernør i 2018 i den sørlige staten.

– Det var meg som fikk ham valgt, enkelt og greit, sier Trump.

Les: Trump: – Kunne tatt Diana om jeg ville

Ron DeSantis har så langt ikke bekreftet at han vil stille som partiets presidentkandidat, men han har hintet om det flere ganger, skriver Insider.

Ron DeSantis blir sett på som en farlig utfordrer til Trump, om han skulle velge å stille. Tre dager etter mellomvalget, der DeSantis gjorde et brakvalg, ble det offentliggjort en meningsmåling fra YouGov basert på 413 republikanerne. Målingen viste at 42 prosent av de spurte foretrakk DeSantis fremfor Trump. Donald Trump fikk bare støtte fra 35 prosent av de spurte.

Les: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: - Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det

Trump leder

En annen meningsmåling offentliggjort av The Hill denne uken, viser derimot at det er Trump som leder an.

I den målingen er det 48 prosent av de spurte som sier de foretrekker Trump, mens 31 prosent heier på DeSantis.

Les: Hillary Clinton kommer med sjokk-advarsel

På onsdag la Trump også ut en meningsmåling på Truth Social, der Trump hevder han leder med 21 prosentpoeng over DeSantis.

Se delingen her:

– Ron Den Skinnehellige

Dette er ikke første gang Donald Trump kommer med en trussel overfor DeSantis. I et intervju med Fox News i november i fjor, sa Trump følgende om sin partikollega i Florida:

– Jeg kunne ha sagt til deg ting om ham som ikke hadde vært så veldig flatterende. Jeg vet mer om ham enn noen andre, kanskje bortsett fra hans kone.

Les: «Spikeren i Trump-kista»: – Hva i helvete skjedde?

Bare noen dager tidligere refererte Donald Trump også til Florida-guvernøren som «Ron DeSanctimonious», som i overført norsk betydning ville bli noe som; «Ron Den Skinnehellige».