NEW YORK (Nettavisen): Et bilde av Donald Trump sammen med en tidligere mafiasjef tatt i Florida tidligere denne måneden, får nå flere til å heve øyenbrynene

Les: Trumps hemmelige planer om et atomangrep sjokkerer

– Dømt for gangstervirksomhet

Bildet, som er plukket opp og publisert av flere medier, viser Donald Trump sammen med to andre personer på golfklubben Trump International Golf Club West Palm Beach, som eies av den tidligere presidenten.

På bildet kan man se Trump stå sammen med den kjente tidligere mafiasjefen Joseph «Skinny Joey» Merlino fra Philadelphia.

The Philadelphia Inquirer, som plukket opp bildet først, skriver at Merlino ble dømt for gangstervirksomhet i 2001 og at han måtte sone et tiår i fengsel.

LES: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

I 2018 ble han på nytt dømt til fengsel, etter å ha erklært seg skyldig i en gambling-tiltale. Merlino ble løslatt i 2020.

– Leder for en voldelig gjeng

Merlino var ifølge avisen «en leder for en voldelig gjeng, på vei opp til å bli sjef for en organisert kriminell organisasjon som er aktiv i Philadelphia og Atlantic City».

Avisen skriver også at de to «deler en kjærlighet for golf og en avsmak for vitner som samarbeider og som «vender seg» (flip), for å hjelpe føderale etterforskere».

Trump: – Kunne tatt Diana om jeg ville

Avisen gjør et poeng av at Trump i 2018 gikk hardt ut mot sin tidligere advokat Michael Cohen, som inngikk en avtale og erkjente skyld for blant ulovlig valgkampfinansiering, banksvindel og unndragelse av inntektsskatt.

– Det kalles «flipping» og det burde nesten vært ulovlig. Det er ikke rettferdig, men det var derfor han gjorde det. Han inngikk en svært god avtale, sa Trump den gang.

Les: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: – Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det

– Trump, hyggeligste mannen i verden

Samme året sa også Merlino følgende, etter at han hadde mottatt sin dom.

– President Trump hadde rett. De bør forby disse «flippers».

Merlino har også valgt å kommentere det nå kontroversielle bildet han fikk tatt sammen med Trump under golfturen:

– Han tar bildet sammen med alle. Han er den hyggeligste mannen i verden.

Les: Hun tjente helt perverst med penger på sextrafikken

En talsmann for Trump sier følgende til The Inquirer om bildet:

– President Trump tar utallige bilder med mennesker. Det betyr ikke at han kjenner hver eneste person han kommer i kontakt med.

Se bildet av de to samme her. Merlino er mannen til høyre på bildet:


Trump: – Ikke skyld dem penger

The Guardian gjør også et poeng av at Donald Trump flere ganger har blitt fremstilt som en mafiafigur, både fordi han truer folk som ikke gjør som han vil, men også fordi han er blitt koblet til personer som New York-mafiabossen Anthony «Fat Tony» Salerno.

The Guardian viser også til et intervju i 2013 i CBS, der Trump svarte følgende på spørsmål om han noen ganger hadde gjort forretninger med folk som var koblet til organisert kriminalitet.

Les: Hillary Clinton kommer med sjokk-advarsel

– Du vet, siden jeg vokste opp i New York og gjorde forretninger i New York, vil jeg si at jeg kan ha truffet på en av disse karakterene underveis, men generelt sett liker jeg å holde meg borte fra den gruppen, sa Trump den gang.

– Jeg har noen ganger møtt noen av disse menneskene. De er tilfeldigvis veldig hyggelige mennesker, sier Trump videre i CBS-intervjuet – før han la til:

– Du vil bare ikke skylde dem penger. Ikke skyld dem penger.

Les: Flyvertinne: – Disse passasjerene hater vi aller mest

Trump: – En stor ære

I tillegg til golfbildet sammen med Merlino, får Trump nå også oppmerksomhet i forbindelse med en golfturnering han spilte i helgen.

New York Post skriver at Donald Trump hevder han vant turneringen i helgen, selv om han gikk glipp av den første runden.

På Truth Social skriver Trump følgende om helgens turneringsseire:

«Det er en stor ære å ha vunnet Senior Club-mesterskapet på Trump International Golf Club, én av de beste banene i landet, i Palm Beach, Florida. Jeg konkurrerte mot mange fine golfere, og slo ballen langt og rett. Årsaken til at jeg kunngjør dette på fabelaktige Truth Social er at dette på en veldig ekte måte fungerte som en fysisk eksamen for meg, bare MYE tøffere. Du trenger styrke og utholdenhet for å VINNE, og jeg har styrke og utholdenhet – de fleste andre har ikke det. Du trenger også styrke og utholdenhet for å REGJERE!»

Se meldingen fra Trump her:

– Trump jukser

Daily Mail skriver derimot at Donald Trump tok æren for klubbmesterskapet, til tross for at han angivelig ikke konkurrerte i turneringen i samme tidsparametere som alle andre.

New York Post trekker også fram at Donald Trump lenge har måttet tåle beskyldninger om at han jukser når han spiller golf.

– Det å si at Donald Trump jukser er det samme som å si at «Michael Phelps svømmer», heter det i boken til sportsjournalisten Rick Reilly, «Commander in Cheat: How Golf Explains Trump», som kom ut i 2019.

– Han jukser på det aller høyeste nivå. Han jukser når folk ser på, og han jukser når de ikke gjør det. Han jukser enten du liker det eller ikke. Han jukser fordi det er slik han spiller golf. Hvis du spiller golf med ham, så kommer han til å jukse, skriver Reilly.