NEW YORK (Nettavisen): – Trump er på vei mot en stor seier på valgnatten, skriver Newsweek, som har tatt et dykk ned i hvilke politikere Trump har gitt sin støtte til før det kommende mellomvalget som finner sted 8. november.

De skriver at Trump dermed ligger an til å styrke sin posisjon innad i partier betraktelig etter det kommende valget.

LES: Trump-sjokk etter konspiratorisk sexkjøp-melding: – Avskyelig!

– Seks å følge med på

En analyse Newsweek har gjort viser nemlig at det blant de 22 kandidatene som Donald Trump har gitt sin støtte til foran valget i Senatet, bare er to personer som foreløpig ligger an til å tape valget. Den ene av disse er Kelly Tshibaka i Alaska, mens den andre er Leora Levy i Connecticut.

Av de resterende 20 kandidatene, er det bare seks som står i valgkamp der det kan helle begge veier: Herschel Walker i Georgia, Adam Laxalt i Nevada, Mehmet Oz i Pennsylvania, Blake Masters i Arizona, J.D. Vance i Ohio og den sittende senatoren Ron Johnson i Wisconsin.

LES: Donald Trump kom med en sjokkerende Putin-påstand

Arizona, Georgia, Michigan, Nevada Pennsylvania og Wisconsin blir også av CNN pekt ut til å være de seks statene som man må følge med på i forbindelse med mellomvalget.

Fem av disse statene, Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania og Wisconsin er alle stater som president Joe Biden snudde og vant i valget i 2020.

LES: Fillerister presidenten: – «Senile» Biden bringer stor skam over oss

– Trump vil ta æren

Analysen fra Newsweek viser at mer enn 60 prosent av kandidatene som Donald Trump har gitt sin støtte til, ligger an til å vinne i det kommende valget.

LES: – Jeg har sett nok, folkens. Donald Trump vil bli tiltalt

Den republikanske strategen Jay Townsend sier til Newsweek at Trump etter all sannsynlighet vil ta æren for seieren om noen av kandidatene han har gitt sin støtte til vinner, uansett hvorvidt Trump bidro til suksessen eller ikke.

– Trump vil sannsynligvis også gi skylden på valgfusk eller skylde på feiltrinn fra kandidaten selv, om de skulle vise seg å tape i mellomvalget, skriver Newsweek.

LES: Biden-video går viralt: – Skremmende og trist

– Republikanerne tar Huset

I Kongressen skal det holdes valg til alle de 435 setene i Representantenes hus, samt til 34 av de 100 setene i Senatet. Det skal også velges guvernør i 39 delstater og territorier.

LES: Raser etter Biden-tabbe: – Forferdelig og skammelig

I dag har Demokratene knappe flertall både i Representantenes hus (222 – 213) og Senatet (50-50).

De siste prognosene fra FiveThirtyEight viser at Demokratene har en 51 prosents sjanse for å beholde flertallet i Senatet. Når det gjelder Representantenes hus, er det 82 prosents sjanse for å republikanerne overtar flertallet, mot 18 prosents sjanse for Demokratene.

LES: Hevder partiet har en hemmelig plan om å dumpe Joe Biden

Det jevneste oppgjøret for plassene i Senatet, finner ifølge Newsweek sted i Georgia og Nevada.

Tall publisert i forrige uke viser at Herschel Walker har en 52 prosents sjanse på å slå demokraten Raphael Warnock, mens Laxalt har en 54 prosents sjanse for å slå senator Catherine Cortez Masto, ifølge de siste tallene fra FiveThirtyEight.

LES: «Du er ingen familiemann når du forlot oss for å ligge med en haug med kvinner»

– Republikanerne har momentum

En fersk måling publisert i Wall Street Journal på tirsdag, viser også at republikanerne nå har momentum fram mot valget. I målingen svarer 46 prosent av de spurte at de vil velge en republikansk kandidat om det var valg i dag, mot 44 prosent hos demokratene. Ved den forrige målingen i august, hadde demokratene er tre prosent poengs forsprang.

LES: Biden-video: – Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

Wall Street Journal forklarer framgangen til republikanerne ved at de økonomiske utsiktene har forverret seg og at demokratene straffes for dette. Bare 19 prosent av de spurte sier at økonomien er på vei i riktig retning, en nedgang på 11 prosentpoeng fra august. Samtidig er det hele 71 prosent som sier økonomien i USA er på vei i feil retning.