NEW YORK (Nettavisen): I forrige uke annonserte Donald Trump at han på nytt vil stille som republikanernes kandidat frem mot presidentvalget i 2024.

Soleklar Trump-seier

Nå viser en ny meningsmåling at Donald Trump ville ha vunnet en soleklar seier om han i dag kom opp i en potensiell presidentkamp med partikollega og Florida-guvernør Ron DeSantis.

LES: – Dette er et stort tap for Trump

Om de to hadde møtt hverandre i et primærvalg i dag, ville Donald Trump ha vunnet med hele 30 prosentpoeng, melder CNBC.

I målingen får Donald Trump støtte av 55 prosent av de registrerte velgerne hos republikanerne, mens DeSantis bare får støtte fra 25 prosent.

Den samme målingen, som er foretatt av Emerson College, er derimot ikke bare gode nyheter for Trump. Den viser også at president Joe Biden ville ha vunnet med fire prosentpoeng om de to skulle havnet i en president-duell i dag.

LES: Hillary Clinton kommer med sjokk-advarsel

I målingen får Biden støtte av 45 prosent av de spurte, mens Trump støttes at 41 prosent.

Målinger fra Emerson College er foretatt kort tid etter at Trump kunngjorde at han ville stille som presidentkandidat.

LES: Elon Musk: – Min sønn døde i mine armer, jeg kjente hans siste hjerteslag

Men selv om Biden ifølge målingen ville gått mot en seier mot Trump, er den ikke bare hyggelig lesning for president Biden.

Målingen viser nemlig at det bare er 39 prosent som mener Biden gjør en god jobb, mens hele 55 prosent mener han gjør en dårlig jobb som president.

LES: – Donald Trump vil brenne ned alt

Trump går til frontalangrep

Men selv om Trump knuser DeSantis på en fersk meningsmåling, er det på langt nær bare gode nyheter for tiden for den tidligere presidenten.

Denne uken ble det kjent at USAs høyesterett gir grønt lys for utlevering av Trumps skattemeldinger til Kongressen. Kjennelsen tirsdag er det andre tapet for Trump i høyesterett på to måneder, en Høyesterett som Trump selv utnevnte tre dommere til i sin presidentperiode.

LES: Dette er Donald Trumps gigantiske «krigskasse»

Trump er slettes ikke fornøyd og går til frontalangrep på Høyesterett.

– Hvorfor er noen overrasket over at Høyesterett har kommet med en kjennelse som går imot meg, det gjør de alltid, skriver Trump på Truth Social.

– Det er uten presedens å overlevere skattepapirer, og det skaper en forferdelig presedens for fremtidige presidenter. Har joe biden betalt skatt for alle de pengene han tjente fra Hunter og utover. Høyesterett har mistet sin ære, prestisje og anseelse, og har blitt til en politisk enhet, og det er vårt land som betaler prisen. De nektet til og med å se på valg svindelen i 2020. De burde skamme seg! skriver Trump.

Se hele meldingen her:

I en melding senere samme dag, fyrte han på nytt løs på Høyesterett. Se meldingen her: