NEW YORK (Nettavisen): Tabloiden New York Post, som en gang var en sterkt støttespiller til Donald Trump, latterliggjør nå den tidligere presidenten etter mellomvalget tirsdag.

– Trump er «Humpty Dumpty»

Gjennom to forsider på onsdag og torsdag viser avisen tydelig at de er ferdige med Donald Trump og at det er på tide med ny ledelse blant republikanerne.

LES: «Spikeren i Trump-kista»: – Hva i helvete skjedde?

På torsdagens forside blir Trump karikert som «Humpty Dumpty», en karakter i et engelsk barnerim som ofte blir fremstilt som et egg. På forsiden kan man se Trump sitte på en mur, mens tittelen lyder «Trumpty Dumpty».

«Don (som ikke greide å bygge en mur) hadde et stort fall – kan alle mennene i GOP ( «Grand Old Party»/Det republikanske parti) sette sammen partiet igjen», lyder teksten på forsiden.

Se forsiden her:

– Trump er giftig

Inne i avisen tar kommentatoren og forfatteren John Podhoretz et harmdirrende oppgjør med Trump og hevder at den tidligere presidenten er «giftig» for partiet.

– New York Post stikker kniven i Donald Trump etter nedturen i mellomvalget, skriver Daily Beast, som er en av mange som har bitt seg fast i latterliggjøringen på forsiden.

LES: Trump sjokkerer med varselskudd

En annen som reagerer på forsiden er The New York Times-journalisten Maggie Haberman som er kjent for å ha gode kilder innad i Trump-kretsen.

– Dette er en ganske sterkt omdreiningspunkt, skriver Haberman om forsiden.

Haberman har fulgt Trump tett som journalist gjennom karrieren hans. Først som journalist i New York Post, og deretter som korrespondent i Det hvite hus for The New York Times.

LES: Biden filleristes etter tabbe: – Han bør gi seg av hensyn til landet

– DeSantis er fremtiden

New York Post viste allerede på onsdag hvor de nå mener makten i partiet bør ligge fremover. På onsdag, dagen etter valget, kjørte de er forside med guvernøren i Florida og hans datter på podiet, med tittelen; «DeFuture» – som et tydelig tegn på at de ser på Florida-guvernøren som fremtiden i partiet.

TRUMP: – Jeg vet mer om ham enn noen andre, kanskje bortsett fra hans kone

Se forsiden her:

DeSantis, som gjorde et brakvalg i Florida, seiler nå opp som en enda sterkere kandidat internt blant republikanerne med tanke på de kommende presidentvalget i 2024.

Wall Street Journal, som sammen med New York Post også eies av den mektige mediemogulen Rupert Murdoch, ser også ut til å ha snudd ryggen til Donald Trump og kaller ham en taper med dårlig dømmekraft.

Wall Street Journal kaller nå Trump Det republikanske partiets største taper og peker på partiets svake resultater ved valget tirsdag. Samtidig omtalte Fox News hans rival, Florida-guvernør Ron DeSantis, i glødende vendinger.

LES: Trump-sjokk etter konspiratorisk sexkjøp-melding: – Avskyelig!

«Den største vinneren i mellomvalget var uten tvil Floridas guvernør Ron DeSantis, som sto for et valgskred som tar pusten fra en. Og den største taperen? Donald Trump», skriver Fox-spaltist Liz Peek.

Etter å ha støttet ham gjennom hele hans presidentperiode fra 2017 til 2021 har Fox ikke helt snudd ryggen til Trump. Men selv nettverkets største stjerne, Tucker Carlson, kritiserer Republikanernes ledelse for det svake valgresultatet og legger skylden delvis på Trump.

Murdochs News Corp-medier er noen av de mest innflytelsesrike kildene til nyheter for USAs konservative og legger ikke skjul på sin åpne støtte til Republikanerne og sin forakt for Demokratene.

LES: Donald Trump kom med en sjokkerende Putin-påstand

Trump angriper DeSantis

I et intervju med Fox News på valgdagen kom Donald Trump også med et tydelig varselskudd og advarsel til Florida-guvernøren Ron DeSantis.

– Jeg kunne ha sagt til deg ting om ham som ikke hadde vært så veldig flatterende. Jeg vet mer om ham enn noen andre, kanskje bortsett fra hans kone, sa Trump til nyhetskanalen.

LES: Thomas Seltzer refser nordmenn: – Dette er det dummeste jeg hører om USA

Forrige helg refererte Donald Trump til Florida-guvernøren som «Ron DeSanctimonious», som i overført norsk betydning ville bli noe som «Ron Den Skinnehellige».

På sitt eget sosiale medium Truth Social natt til fredag kaller Trump DeSantis en middelmådighet med gode medierelasjoner og beskylder ham for manglende lojalitet.

Det virker som det var et svar DeSantis ga journalister, som har vakt Trumps harme.

– Fake News spør ham om han stiller opp hvis president Trump stiller opp, og han sier: «Jeg fokuserer kun på guvernørvalgkampen, jeg ser ikke inn i framtiden». Når det kommer til lojalitet og klasse, er ikke det riktig svar, sier Trump.

LES: Hillary Clinton kommer med sjokk-advarsel

Trump sier også at DeSantis kan takke ham for sin politisk framgang. Han sier at han fikk orden på DeSantis' valgkamp som han hevder hadde raknet helt.

Trump har den siste uka flere ganger gått løs på DeSantis og blant annet begynt å kalle kalt ham Ron DeSanctimonious, Ron den skinnhellige.

Trump: – Historisk dag

Verken Trump eller DeSantis har sagt om de stiller til presidentvalget om to år, men Trump har varslet at han neste tirsdag vil komme med «en meget stor nyhet».

Trump sendte på onsdag ut en mail og invitasjon til et folkemøte 15. november, der det spekuleres i at Trump vil erklære at han stiller som presidentkandidat.

– Denne dagen vil gå inn i historien, skriver Trump i invitasjonen som er sendt ut.