NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump filleristes nå fordi han hevder å sitte på en hemmelig plan som kan løse konflikten i Ukraina.

Les: – Bare venter på at Donald Trump skal dø

– Triks fra Trump

Trump får passet påskrevet av forfatteren og MSNBC-skribenten Steve Benen, som slettes ikke liker at Trump hevder å sitte på løsningen.

– Det er et problem at Donald Trump hevder at han har en hemmelig plan som kan få en slutt på krigen i Ukraina. Det er et større problem at han har forsøkt dette trikset før, skriver Benen.

Les: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

Benen viser til at Donald Trump kort tid etter at den russiske invasjonen fant sted, hevdet at det var «ting» Biden kunne gjøre for å få slutt på krigen «ganske så raskt».

Problemet var derimot at Trump aldri var tydelig på hva dette var.

– På et tidspunkt foreslo han at USA kunne sette kinesiske flagg på våre F-22 jagerfly, men dette var ikke et argument som skulle tas på alvor, skriver Benen.

Les: Trumps hemmelige planer om et atomangrep sjokkerer

Trump: – Garantert

Og nå er Donald Trump på nytt ute og hevder han kan få en slutt på krigen.

I et intervju med den konservative kanalen Right Side Broadcasting Network hevder nemlig Donald Trump at han kan få en slutt på krigen i løpet av «24 timer», og at det er «enkelt».

– Dette kan man forhandle seg fram til, tror jeg, i løpet av 24 timer. Det må gjøres fra kontoret til presidenten. Og du må få dem begge inn i et rom, og så er det ting man kan si til hver enkelt av dem, noe jeg ikke vil røpe hva er akkurat nå, men som garantert vil få en slutt på krigen øyeblikkelig. Og de blir nødt til å gjøre det, sier Trump.

Les: Trump: – Kunne tatt Diana om jeg ville

– Meningsløst av Trump

Benen har, i likhet med mange andre, ingen tro på at Trump sitter på noen løsning på krigen.

– Trump har åpenbart ikke en hemmelig plan. Han har heller ingen troverdighet i saken, spesielt etter å ha beskrevet Vladimir Putins angrep på Ukraina som «genialt», skriver han.

Les: Avslører tusenvis av russiske telefonsamtaler ved fronten

Kommentatoren drar også fram lignende uttalelser fra Trump. For åtte år siden hevdet Trump at han visste nøyaktig hva man skulle gjøre for å «beseire IS svært raskt».

– Men jeg kommer ikke til å fortelle deg hva det er … jeg vil ikke at fienden skal vite hva jeg gjør, sa Trump, som hevdet han hadde en «metode for å beseire raskt og effektivt å oppnå en total seier».

Les: Donald Trump kom med en sjokkerende Putin-påstand

Senere viste det seg, skriver Benen, at det viste seg at Trump ikke hadde noen hemmelig plan, og at retorikken var «helt meningsløs».

Les: – Dette er slutten for president Biden

– Barnslig

Men Trump er derimot ikke alene om å bruke slik argumentasjon, påpeker Benen. Han viser blant annet til senator John McCain som i 2008 hevdet han satt på en hemmelig plan om å få tak i Osama bin Laden – om han bare ble valgt til president først.

Og i 1968 fortalte også Richard Nixon velgerne at han satt på en hemmelig plan for å få slutt på krigen i Vietnam – en plan han nektet å dele med noen før valget. Da han til slutt vant valget, fortsatte likevel konflikten.

Les: – Donald Trump vil brenne ned alt

MSNBC-kommentaren mener disse eksemplene viser at det fortsatt er mye som ikke har endret seg.

– Barnslige leker og imaginære hemmeligheter er ikke noen erstatning for en nasjonal sikkerhetspolitikk. De som ikke er forberedt på å bli ettergått på dette, bør vurdere å finne seg en annen jobb, skriver Steve Benen, som skrev kronikken som en opptakt til presidents Bidens State of The Union til Kongressen denne uken.

Les mer om Bidens tale her.

Les: Full krise: Biden har fått svar fra USA

– Putin vil ikke ha diplomati nå

Selv om Donald Trump har stor tro på en diplomatiske løsning, er dette en oppfatning som deles av verken USA eller Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som denne uken var i Washington.

– Kreml forbereder nye offensiver i Ukraina. Vi ser ingen tegn til at Russland ønsker fred, sa Stoltenberg under en pressekonferanse på onsdag.

Les: Kan velge og vrake: Dette er Jens' luksusproblem

Denne oppfatningen deles av USAs utenriksminister Antony Blinken.

– President Vladimir Putin har ingen genuin interesse i diplomati akkurat nå, sa Blinken på pressekonferansen.

– Den beste måten å fremskynde utsiktene for ekte diplomati på, er å fortsette støtten og sørge for å bikke overtaket på slagmarken i favør Ukraina, tilføyde Blinken.

Les: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: – Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det