Gå til sidens hovedinnhold

Dønn sjarmerende Drew-jakt

En jakt på et stevnemøte har knapt vært mer engasjerende og sjarmerende enn i dette dokudramaet om Drew Barrymore og hennes beundrer.

LES INTERVJUET MED DREW-SKAPERNE HER

Min date med Drew (My Date With Drew) – USA 2005. Regi: Joe Gunn. Med Brian Herzlinger, Joe Gunn, Brett Winn

Aldersgrense 7 år

I utgangspunktet høres «Min date med Drew» ut som en ganske kørka film. Den gode nyheten er at det er den ikke. Trioen bak dokudramaet/romantiske komedien unngår å tråkke i de fellene som her, og leverer, istedenfor en flau masse, en engasjert, festlig, livlig og dønn sjarmerende film.

Brian Herzlinger har alltid hatt en greie for Drew Barrymore, helt siden han så henne i «E.T». Brian gikk så langt at han meldte seg inn i Drews fanklubb da han var 10. Nå er han langt eldre – og arbeidsløs. Sammen med sine to filmkamerater, begynner han å fifle med ideen å lage en dokumentarfilm. For tenk om han kunne få et stevnemøte med sin barndoms flamme?

De tre kameratene deponerer på et grisedyrt videokamera på amerikanske El-Kjøp (prøv kostnadsfritt i 30 dager) og setter i gang. De kommer sørgerlig til kort med en gang. Men de gir seg ikke. På veien dukker seriøse spørsmål opp; Vil hun tro jeg er gal, skjønner hun at jeg ikke mener date på ordentlig? Er jeg i ferd med å bli gal? Essensielle spørsmål turnert på en elegant og givende måte.

«Min date med Drew» er løs og slentrende i formen, men man skal ikke la seg lure. Disse gutta er filmfolk og kan sine saker. For folk med peiling på amerikansk film, så er den sikkert enda mer morsom siden vi møter mange av Hollywoods bakgrunnsmenneskene her. Men filmen gir et godt bilde av det merkelige Hollywood.

«Min date med Drew» må rett og slett oppleves. Den er noe av det mest sjarmerende og morsomste dokumentaren undertegnede har sett på årevis. Og noe ganske annet enn du ellers vil se på kino i år.

LES ALLE FILMANMELDELSENE HER

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken