Gå til sidens hovedinnhold

- Vi gjorde alt rett i Armstrong-saken

UCI-presidenten nekter ansvar for dopingproblematikk.

- UCI har ikke gjort noen feil med tanke på doping, sier Pat McQuaid via Reuters.

Pat McQuaid tok over som president for den internasjonale sykkelunionen, UCI, i 2005. Det var samme år som Lance Armstrong vant sin siste Tour de France. Amerikaneren ble i 2012 strippet for alle de syv titlene fra touren, men McQuaid nekter likevel å ta selvkritikk for manglende dopingarbeid.

Les også: Slik revolusjonerte de dopingsystemet

- Statistikken viser at vi var de beste på å bekjempe doping av alle idretter, men testene vi hadde var ingen «match» for metodene Armstrong brukte, sier McQuaid.

Vil utslette doping
Pat McQuaid er en omdiskutert mann i sykkelmiljøet, og mange ønsker et presidentbytte når valget skjer under sykkel-VM i september. På spørsmål om McQuaid bør trekke seg som sykkelpresident er svaret klart.

Les også: Bedt om å utfordre utskjelt president

- Nei, fordi jeg gjør en stor forskjell for sykkelsporten: Jeg vil utslette doping, og jeg vil fullføre de prosjektene vi har startet. Det har vært store forandringer i proffeltet, og hvert tiltak vi fører inn, gjør en forskjell, sier McQuaid.

Lance Armstrong
Da Armstrong-boblen brast for alvor september 2012, trodde mange at sporten ville tape interesse fra publikum. Sykkelpresidenten ser det på en annen måte.

Les også: Vi kunne enten dope oss, eller bli frakjørt

- Sykkelsporten vokser snart forbi Armstrong. Det er nye helter, flere som sykler og sporten blir stadig mer global. Afrika for eksempel, det er en lang rekke ryttere med stort potensial. Innen seks år har vi endelig en mørk syklist på toppen av pallen i en Grand Tour. Når det gjelder Armstrong, vil jeg se ham hoppe på flyet med retning Sveits for å fortelle meg alt han vet om doping i sykkelsporten. Han skylder oss en unnskyldning, sier Pat McQuaid.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken