Gå til sidens hovedinnhold

Hvor mye bør en kjendis tåle?

- Noen må tåle mer enn andre, men ingen skal tåle å bli mobbet, mener kjent komiker.

(SIDE2): Anne Kat.Hærland tullet med blant andre Dorthe Skappel i showet «Tatt av vinen». TV 2-programlederen snakker ut om Hærlands krasse kommentar i det kommende magasinet «Henne», ifølge Dagbladet fredag.

BAKGRUNN: - Anne Kat. er tjukk i huet

Hva er mobbing?
Komikerne Kjetil Hasselberg og Kjartan Eide, kjent fra TV 2s «Kjetil og Kjartan show» er opptatt av mobbing, og har tidligere reist rundt på skoler for å snakke om temaet.

Hasselberg verken kjenner til eller ønsker å kommentere Dorthes tilfelle, men mener på generelt grunnlag at ingen skal tåle å bli mobbet, men man bør kanskje tåle å bli tullet med en gang eller to. Han synes at mobbing er vanskelig når det gjelder stand up – eller egentlig all form for humor fordi komikeren mener det han eller hun sier litt, samtidig som ikke.

Ubalanse i styrkeforhold
Uansett må tre parametere ligge til grunn for at man skal kunne kalle noe mobbing.

- Det ene er at det er en ubalanse i styrkeforholdet mellom den som mobber og den som mobbes. Den som mobber bør ikke ha en høyere posisjon, derfor må komikere være varsomme fordi de gjerne har anseelse og prestisje. Det andre er at en person blir tullet med over tid. Det tredje er at den det tulles med selv oppfatter at han eller hun plages av dette.

Ikke dumme ut
- Noen må selvsagt tåle mer enn andre. Er en person mye ute og angriper, så bør personen tåle mer selv. Men jeg mener grunnlaget for humor bør være at spoken er noe begge to kan le av. Man bør også tilstrebe mest mulig selvironi framfor å dumme ut andre.

- Når vi hadde skjult kamera på «Kjetil og Kjartan show» spurte vi selvsagt personen vi tullet med om det var greit at vi sendte det. I et stand up-show så kunne kanskje komikeren først ringe og sjekke med personen man fleiper om. Og så eventuelt invitere vedkommende til premieren - som takk for at man får le av denne personene kveld etter kveld.

Jobber mot mobbing
Kjetil Hasselberg og Kjartan Eide jobber nå med et anti-mobbe opplegg for 5.-10.-klassinger.

Utdanningsdirektoratet skal sende ut DVD-er og plakatertil alle Norges grunnskoler, og målet er å endre holdninger til elever og få fokus på voksne som rollemodeller når det gjelder mobbing.

Ingen kommentar
- Det står «snakker om» i Dagbladet, men dette var ferdig i fjor, sier Anne Kat. Hærlands manager Grethe-Laila Fjelberg om fredagens oppslag i Dagbladet.

- Anne Kat. Hærlands «Tatt av vinen» er parkert. Nå jobber hun med showet «Gift, men ingen fanatiker» som har premiere 17. september. Anne Kat. øver, skriver og trener, og vi velger å ikke kommentere noen ting. Det er snøen som falt i fjor, det er lenge siden.

Fjelberg vil heller ikke si noe om komikerens kommende show.

- Det får bli en overraskelse.

Side2 har ikke lyktes med å komme i kontakt med Dorthe Skappel fredag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Hva syntes du? Diskuter under

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken