Gå til sidens hovedinnhold

Dette gjør vi også på do

E-post, telefonsamtaler og lesestoff gjøres unna på toalettet.

(SIDE2): Ifølge en svensk undersøkelse utført av SCA passer de fleste på å utnytte tiden mens de er på do. De har sjekket toalettvanene til 2533 personer i Russland, England, Frankrike, Tyskland og Sverige.

Resultatet viser at svenskene oftere leser avisen på toalettet enn andre europeere, og russerne snakker gjerne i telefonen, skriver Dagens Nyheter. .

Videre viser det seg at seks prosent av de spurte i undersøkelsen utnytter tiden til å sende e-post, og tre prosent jobber på dataen mens de sitter på do.

Bekymrede franskmenn
I doundersøkelsen kommer det også fram at det er engelskmennene som er mest renslige. De vasker hendene oftest etter å ha vært på toalettet, til sammen vasker 19 prosent av britene hendene ti ganger om dagen. Franskmene er mest bekymret for bakterier og unngår gjerne offentlige toaletter, mens svenskene er minst bekymret for offentlige doer.

Dette er imidlertid ikke den første undersøkelsen som har tatt tak i våre dovaner. Tidligere har blant annet over 6000 mennesker ble hemmelig observert da de oppsøkte offentlige toaletter i fire amerikanske storbyer.

Da kom det fram at hver tredje mann «glemmer» å vaske hendene etter dobesøk. Kvinnene var heller ikke alltid spesielt renslige.

LES MER: Hver tredje mann vasker seg ikke

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag