Gå til sidens hovedinnhold

5 ting vi håper skjer i siste sesong av «Downton Abbey»

Sjette sesong har premiere 20. september.

(SIDE2): Den sjette, og siste, sesongen av den populære BBC-serien Downton Abbey har premiere i Storbrittania 20. september, noe vi er sikre på mange gleder seg til. I Norge blir første episode sendt 27. september.

Skaperen av serien, Julian Fellowes, har ved flere anledninger uttalt at den siste sesongen av serien vil handle om å «samle trådene» til karakterene, og å gi historiene deres en avslutning, ifølge Huffington Post.

Har du ikke sett femte sesong, ikke les videre. Spoiler!

Hugh Bonneville, som spiller spiller Lord Robert Crawley, uttalte i et intervju med RadioTimes at karakteren hans begynner å innse at det er på tide med en nedbemanning i sitt store hushold. Phyllis Logan, som spiller Mrs. Hughes - som ble fridd til av Mr. Carson i forrige sesong, forteller at de to karakterene vil få en innfløkt vei frem til alteret.

Maggie Smith (80), som spiller Violet, forteller til Daily Mail at hun føler seg like sliten som noen av Violets paryker.

- Jeg føler at jeg har opplevd mye av det vi har sett i serien. Jeg synes det var vanskelig å takle episodene om 1. verdenskrig, fordi jeg vet hvor mange som led. Moren min ville aldri se på noe som hadde med krigen å gjøre, fordi hun mistet så mye på grunn av den, sier hun.

- Jeg er helt utslitt nå som filmingen er over, og jeg har bare lyst til å legge meg ned å se alle episodene samle på DVD - jeg har aldri sett serien i sin helhet. Jeg vet ikke hvordan jeg kom meg gjennom det. Jeg føler meg like sliten som Violets parykker.

Samtidig som det er giftemål og nedbemanning på gang, har Branson flyttet til Amerika. Lady Edith og Marigold ser ut til å være satt på å flytte til London, mens det ikke så ut til å være store ting i vente for Mary, selv om vi har en aning om at kjekkasen Lord Sinderby - som ble introdusert i julespesialen, vil dukke opp ved flere anledninger.

Historien det akkurat nå er knyttet mest spenning til, tipper vi er Bates og Annas. Anna ble fengslet, men ble sluppet ut etter at Bates tilsto. Han dro selv på rømmen, dog kom han tilbake til Downton akkurat i tide for julefeiringen. Det vites ennå ikke hvem som faktisk drepte Mr. Green, og fortsettelsen blir spennende.

Downton Abbey har premiere i Norge søndag 27. september, og sendes på NRK1 kl. 21.10.

Her er fem ting vi i Side2-redaksjonen håper vil skje i siste og avsluttende sesong:

1. At Edith endelig finner lykken

Vi håper hun snart får fortalt hele familien, også Mary, at Marigold er datteren hennes. Vi håper også at hun finner lykken, enten det er som suksessfull avisredaktør - med sin datter ved sin side, eller om hun møter den store kjærligheten.

2. At Branson vender tilbake til Downton

Kanskje ikke for alltid, men Branson er en av våre favorittkarakterer, og det ville vært synd om han ikke medvirket i neste sesong.

3. At Mrs. Hughes og Mr. Carson gifter seg

Og lever lykkelig i alle sine dager, kanskje i huset som Carson kjøpte til dem begge.

4. At Bates og Anna endelig får fred og ro

De to har vært jaget av den ene ulykksaligheten etter den andre. Vi heier på disse to, og nå er det på tide at det ordner seg for dette paret. Vi er også spente på å finne ut hvem som drepte Mr. Green

5. At Mary blir litt mindre snerpete

Hvorfor kan hun ikke være litt hyggeligere mot søsteren sin? Vi håper disse to søstrene finner felles grunn. Kanskje knytter de bånd om Edith forteller at hun også nå er mor?

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken