Gå til sidens hovedinnhold

Drag-kamp i Grand Prix

Drag-duoen Queentastic er blant artistene som Norge kan risikere å sende til den internasjonale finalen i Grand Prix. Se listen over kveldens deltakere og bilder.

Geir Lillejord og Dean Erik Andersen utgjør Queentastic, som skal fremføre låten «Absolutely Fabulous». Begge to er kjent fra Great Garlic Girls.

Duoen fikk dårlige skussmål fra Dagbladet-anmelder Anders Grønneberg i dag, som mener det hele låter syntetisk og «provoserende simpelt».

I kveld klokken 19.55 braker det løs i Bodø - her er listen over deltakerne:

QUEENTASTIC - «Absolutely Fabulous»
Melodi: Thomas G:son, Andreas Rickstrand. Tekst: Gerard James Borg
Queentastic består av Geir Lillejord og Dean Erik Andersen. Geir Lillejord har vært med i Melodi Grand Prix én gang før, i 2000 koret han for Rune Rudberg. Mer kjent er han nok for tiden i Great Garlic Girls. Han har holdt på som artist i snart tjue år og har utallige tv-opptredener bak seg.

Dean Erik Andersen er med i Melodi Grand Prix for første gang. Siden 1996 har han vært fast medlem av Great Garlic Girls. Som Queentastic har Lillejord og Andersen holdt på i litt under ett år.

HANNE HAUGSAND - «Heavens In Your Eyes»
Melodi og tekst: Kristian Hermansen
Hanne Kristine Haugsand har vært med i Melodi Grand Prix én gang før, da hun gikk til topps i den norske finalen med gruppa Charmed i 2000. De kom på 11. plass i den internasjonale finalen. Haugsand er oppvokst i Oslo, og er vokalist, musikalartist, komponist og arrangør. Blant annet skrev og sang hun VM-sangen i Oberstorf i 2005.

OVI MARTIN - «The Better Side of Me»
Melodi og tekst: Even Olsen
Ovi Martin er med i Melodi Grand Prix for første gang. Han kom fra Romania til Norge for ti år siden, nærmere bestemt Flekkefjord. Han startet med å spille i danseband, men repertoaret ble raskt utvidet, og nå har han nærmere hundre konserter bak seg i Norge, Sverige og Danmark.

MARIT STRØMØY - «Too Much Love»
Melodi og tekst: Niklas Andersson, Thomas Lindberg, Kristian Landgren
Marit Strømøy er med i Melodi Grand Prix for andre gang, i fjor deltok hun med gruppa Blissed.

KIM & HANS PETTER - «I Hear Music»
Melodi og tekst: Hans Petter Moen, Kim Arne Hagen
Kim Arne Hagen og Hans Petter Moen har begge deltatt i Melodi Grand Prix én gang før, med vokalgruppa Cheezy Keys i fjor. Låta var en av fire som kom til superfinalen. Men i MGP-sammenheng er kanskje gruppa mest kjent for det famøse pauseinnslaget i 2003, da den internasjonale finalen fant sted i Latvia¿

JANNICKE ABRAHAMSEN - «I Wanna Be»
Melodi og tekst: Niclas Molinder, Stefan Berg, Joacim Persson, Brian Hobbs
Jannicke Abrahamsen er fra Skien, men har bodd lenge i Oslo. Hun er med i Melodi Grand Prix for første gang. Hun er kjent som både barneartist og senere musikalartist. Mellom 1987 og 1997 ga hun ut ti album, og solgte 450 000 plater, som resulterte i tre platina- og åtte gullplater.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter