De fleste forbinder vampyrer med vesener som Alexander Skarsgårds rollefigur Eric i «True Blood». I utgangspunktet blir jo vampyrer definert som døde mennesker med spisse tenner som er avhengig av blod fra de levende, og som kan skremmes vekk eller drepes ved hjelp av hvitløk, krusifikser eller som i TV-serien «True Blood», ved hjelp av sølv.

Men det finnes mennesker som tar vampyrisme på blodig alvor. Her er noen av de verste kriminelle som har brukt vampyrenes metoder når de har voldtatt og tatt liv.

Wayne Boden

Kanadiske Boden fikk kallenavnet «The Vampire Rapist» fordi han voldtok og bet brystene av ofrene sine. Han drepte fire kvinner fra 1969 til 1971.

Det første drapet fant sted i oktober 1969. Liket av kvinnen ble funnet dumpet ved et leilighetskompleks i Montreal. Hun hadde blitt voldtatt og kvalt, og hadde bitemerker på brystene.

De neste månedene fant han seg to nye ofre som ble funnet omtrent på samme måte som hans første. Publisiteten disse drapssakene fikk skapte frykt blant Montreals innbygger. Men drapsmannen skulle nå fotsette sin drapstokt flere hundre mil unna, i Calgary.

Boden introduserte seg som «Bill» til flere av sine ofre. I mai 1971 var det Elizabeth Anne Porteous, en 33 år gammel high school-lærer, som skulle bli offer for «Bill» sine grusomme handlinger. Da Porteous en dag ikke dukket opp på jobb ble hennes kollegaer bekymret, og kontaktet bestyreren hvor hun leide en leilighet. Bestyreren fant liket av Porteous på soveromsgulvet, kvalt, voldtatt og med brystene lemlestet av bitt.

Porteous' kollegaer kunne beskrive bilen til «Bill» som hun ble sist sett i. Da politiet fant bilen i nabolaget dagen etter drapet, ble Boden arrestert. Han innrømmet å ha vært på stevnemøte med Porteous, men fortalte at hun var i live da han forlot henne. Men senere ble det bevist at bittene ved offerets bryster stemte overens med Bondes bitt, og han ble rask også linket til de tre drapene i Montreal.

Boden ble dømt for til tre livstidsdommer, men klarte å rømme fra fengsel i 1972. Han hadde fått innvilget en kredittkortsøknad fra American Express, og ble sporet opp etter 36 timer da han brukte kredittkortet ved et hotell i Montreal. American Express satte i gang en intern etterforskning for å finne ut hvordan det kunne ha seg at en fange som var dømt til livstid for mord kunne få innvilget et kredittkort.

Boden døde av hudkreft i 2006.

John Brennan Crutchely

I likhet med Boden fikk også amerikanske John Brennan Crutchely kallenavnet «Vampire rapist». Han lemlestet ikke sitt offer slik som Boden, men tappet kroppen til sitt offer for blod til et punkt hvor hun svevde mellom liv og død, samtidig som han voldtok henne.

Crutchley ble mistenkt for drapet på mer enn 30 kvinner, men kun dømt for kidnapping og voldtekt av en kvinne. Han ble linket til flere forsvinninger og funn av lik, ettersom han var den siste som ble sett sammen med flere av disse og det senere ble gjort en rekke funn i hans leilighet, men det ble aldri funnet tilstrekkelig med bevis.

I november 1985 ble en jente funnet av en sjåfør, krabbende langs en vei i Malabar i Florida med håndjern på både armer og ben. Jenta fortalte sjåføren om et hus som han noterte seg langs veien, og han tilkalte politi og ambulanse. Det viste seg at jenta manglet mer enn 40 prosent av blod da hun ankom sykehuset.

Jenta hadde haiket og blitt plukket opp av Cruchely, som hadde kvalt henne bevisstløs. Da hun våknet opp var hun fastbundet til en kjøkkenbenk hvor Cruchely voldtok henne mens han filmet seansen. Han hadde deretter tappet kroppen hennes for en mengde blod, som han drakk mens han forklarte henne at han var en vampyr. Etter tre omganger med voldtekter og tapping av blod, klarte hun å rømme gjennom et vindu.

I 1986 ble Crutchely ble dømt til mellom 25 år og livstid i fengsel og påfølgende 50 år prøveløslatelse, han ble løslatt allerede etter 11 år på grunn av god oppførsel. Men bare etter én dag ble han satt bak lås og slå igjen etter å ha testet positivt for marihuanabruk. Crutchely ble funnet død på cella i 2002 med en plastpose over hodet.

Richard Trenton Chase

Chase fikk kallenavnet «The Vampire of Sacramento» etter å ha drept seks personer i et tidsrom på cirka en måned i byen Sacramento i California. Etter drapene drakk han gjerne ofrenes blod og spiste organene.

Chase led av hypokondri og misbrukte både alkohol, LSD og marijuana. Han fanget dyr og drepte dem, for deretter å skjære ut deres organer og spise dem. Det sies også at han mikset organene med Coca-Cola i en blender. Dette gjorde han på grunn av sin hypokondri, han mente at å spise dyr ville forhindre at hjertet hans krympet.

Chase ble lagt inn på mentalinstitusjon etter å ha injisert kaninblod i sine egne blodårer. De ansatte på institusjonen ga ham straks kallenavnet Dracula etter at Chase drepte og drakk blod av både fugler og en terapihund.

Han ble sluppet ut av mentalinstitusjonen i 1976, da han ikke lenger ble ansett å være en fare for samfunnet. Men allerede i 1977 drepte han sitt første offer, en 51 år gammel tobarnsfar. En måned senere drepte han en gravid kvinne, hadde seksuell omgang med liket, lemlestet det og badet så i kvinnens blod. Bare fire dager senere ble en 38 år gammel kvinne Chases offer, det samme ble kvinnens venn, hennes seks år gamle sønn og to år gamle nevø. Også denne gangen hadde han seksuell omgang med liket av kvinnen før hun ble hans måltid. Han tok også med seg liket av kvinnens sønn hjem, og forsynte seg godt av dette.

Chase ble dømt til døden i gasskammeret i 1979. Mens han ventet på henrettelsen ga han en rekke intervjuer til FBI-agent og forfatteren Robert Ressler. Han fortalte Ressler blant annet at drapene ikke var hans feil, men at han var tvunget til å utføre dem for å holde seg selv i live. Han skal også ha sagt at han trodde fengselsbetjentene allierte seg med nazistene og forsøkte å forgifte han ved hjelp av mat, derfor gjemte han maten i lommene sine.

Chase tok overdose av antidepressiva som han hadde fått utskrevet i fengselet og samlet opp i løpet av flere uker. Han ble funnet død på cella 26. desember 1980.

(Kilde: Wikipedia.org )