Gå til sidens hovedinnhold

Drapstruet etter bryllups-nekt

Fordi kjæresten ikke ville gifte seg med ham, truet den utviste mannen med å knivdrepe henne.

(iBergen.no) De grove truslene var spesielt alvorlige fordi mannen for bare fem år siden ble dømt i Bergen tingrett for drapsforsøk med kniv. Tirsdag ble han igjen dømt til fengselsstraff.

Rasende på fest
27-åringen og kvinnen hadde vært sammen siden 2001 og samboere i et knapt år, da de gikk fra hverandre i begynnelsen av 2006. Bare måneder i forveien var de blitt foreldre til en liten gutt.

På en 16. mai var sønnen med kvinnen på en fest, noe 27-åringen var sterkt imot. Etter at han høylydt skjelte eksen ut, forlot hun festen sammen med gutten. Men mannen tok opp jakten.

Truet med selvmords-minne
Hjemme i kvinnens bolig i en av Bergens nabokommuner, grep han til en av brødknivene på kjøkkenet og truet med å ta selvmord foran sønnen. Samtidig skrek han at selvmordet skulle bli et minne for livet for den da sju måneder gamle gutten. Kvinnen fikk 27-åringen ut på terrassen, der krangelen fortsatte.

Kort tid i forveien hadde mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, fått melding om at han var utvist fra Norge. At han ikke fikk bli i landet, skyldte han på eksen. Ifølge ham hadde hun ødelagt mye ved at hun ikke ville gifte seg med ham. Han mistenkte at kvinnen hadde innledet en romanse men en annen navngitt mann og truet med å kutte ham i biter, for deretter å overlevere restene til henne.

Holdt sønnen i armen
Også kvinnen måtte tåle å høre hvordan han hadde tenkt å drepe henne. Før han forlot boligen hennes, lugget han henne kraftig, mens hun holdt sønnen i armene.

Nordhordland tingrett mente truslene var spesielt grove, med tanke på mannens rulleblad. At truslene ble framsatt i hennes eget hjem, ble også ansett som skjerpende av retten.

Angret
27-åringen tilsto alle tiltalepunktene mot ham og framsto som angrende da han avga forklaring i retten. Men fordi forholdet hadde skjedd i prøvetiden etter at han løslatt for drapsforsøket, fikk det lite betydning for straffen.

Mannen må nå tilbake til fengsel og sone ytterligere ett år og ti måneder.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå