Gå til sidens hovedinnhold

Dratt i havn av USA

Amerikanere ga Oslo den dytten børsen trengte.

En positiv start i USA hjelper Oslo Børs hente inn noe av det tapte. Børsens utvikling har fulgt Wall Street nøye i hele dag.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen ender ned 0,09 prosent til 512,3 poeng, etter å ha vært ned over 0,8 prosent tidligere i dag.

Ved dagens start ble børsen trukket ned av det betydelige fall på USA-børsene tirsdag. Nå åpner USA positivt, og Oslo henger seg på trenden, selv om vi ikke kommer helt i blått.

Sterk Acergy-rapport
Resultatsesongen fortsetter å gjøre sitt inntog, VMetro, Profdoc og Acergy har kommet med tall. Tanbergtallene kommer etter børsslutt.

Acergy melder om lavere omsetning enn forventet, men høyere driftsresultat. Viktigere guider selskapet opp for året som helhet. Aksjen har en god dag på børsen, og ender på tredjeplass på vinnerlisten opp 7,55 prosent sammenlignet med i går, til 149,5 kroner.

Oljeprisen faller markant i det børsen stenger. Nordsjøolje med levering i august er ned 0,96 prosent til 75.67 dollar fatet. Oljelagertallene fra USA kom etter børsslutt. Råoljelageret falt med 1,4 millioner fat. Det var ventet at oljetallene ville stige.

Statoil faller 0,27 prosent til 186 kroner, Norsk Hydro er ned 0,11 prosent til 234,25 kroner.

Lettelse for børstaper
Prøvede aksjonærer i Aker Yards kan trekke et lettelsens sukk. Det kan se ut til at nedgangen i børstaperen er over. Fondsforvalterne i Gradient Capital Partners følger ledelsen og har plukket tre millioner aksjer de siste to dagene, og eier dermed 10 prosent av selskapet. Aksjen er opp 3,4 prosent til 76 kroner.

NutriPharma er nest best, med en oppgang på 14,39 prosent til 3,1 kroner. Selskapet melder om lansering av sitt nye produkt, Nutrifemme, i Russland. Likevel ble det en knepen seier til Inmenta, med en oppgang på 14,97 prosent til 8,68 kroner.