Gå til sidens hovedinnhold

Driblende i Haugesund

HAUGESUND (TV 2 Nettavisen): Haugesund åpnet med brask og bang - fra kaptein Sabeltann. Mens inne i kinosalen var de fleste i Arne Scheies hule hånd da han kommenterte frem festivalåpningen med filmen "United".

Vel fremme konstaterte Arne Scheie at filmgjengen og åpningen av Haugesund filmfestival er i mål.

Leken åpning
Gatene i Haugesund var fylt til randen søndag. Ikke av folk som skulle på åpningsfest av Haugesund filmfestival, men av tusenvis av små Sabeltann-fans som nettopp hadde sett festivalsjef Gunnar Johan Løvvik gå planken, pirket i ryggen av selveste Kaptein Sabeltann.

Det gjorde ikke rammen på festivalåpningen noe mindre, tvert imot virket den mer leken enn noen gang. Flere haugesundere hadde lagt veien om Edda Kino der kulturminister Valgerd Svarstad Haugland erklærte festivalen for åpnet, noen minutter på overtid. Om ikke annet ga åpningen næring til ryktet om at idrett også er kultur.

Gørild Mauseth er her for den norske versjonen av Sinbad sjøfareren og brakte glamour til festpremieren.

Loe og Eggum

På den røde løperen befant det seg, ikke 22 spillere, men ganske mange fotballspillere som satte de celebre gjestene, som Jan Eggum og hans kjæreste Kaia Huuse, i den rette stemningen. Tilstede var også blant andre festivalkunstner Per Kleiva, den danske skuespilleren Ulrich Thomsen fra «Festen» og Gørild Mauseth.

Filmkonsulent Erlend Loe som sørget for å gi Magnus Martens «United» den finansielle statlige støtten den trengte, snek seg inn fra siden.

- Gledelig utvikling
Valgerd Svarstad Haugland sa i sin tale at hun gledet seg over den norske filmutviklingen, som hun i stor grad ga filmreformen og opprettelsen av Norsk Filmfond æren for.

Dertil snakket hun varmt om generasjonsskiftet i norsk film der unge, friske talenter som Magnus Martens nå lager filmer fra hjemstedet som når kjernepublikummet på kino.

– Kveldens match
Deretter satte kulturministeren over til Arne Scheie som hadde fått seg sin egen kommentatorboks på scenen hvorfra han presenterte alle de involverte. På det obligatoriske «hvordan det føltes nå» kunne bare regissør Magnus Martens svare;

– Vi er et ungt og uerfarent lag, vi konsentrerer oss først og fremst om kveldens match, så får vi se hva fremtiden bringer.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?